用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 值唔值得為咗高主教而放棄自行及大抽獎 ...
樓主: Silverhawk
go

值唔值得為咗高主教而放棄自行及大抽獎 [複製鏈接]

you are right. 高主教 is private, therefore, you can also apply 自行.

你覺得用20分入st. Jo. 機會很大嗎???

albert831 發表於 12-9-11 14:19
你覺得用20分入st. Jo. 機會很大嗎???
我覺得唔大,因為很多是25分的!

cmir  agree....15分 is 0 chance  發表於 12-9-11 14:24

請問是否即係高主教結果會係LUCKY DRAW(B部)前就有?

點算好  正確尐系,自行收生出結果前已經有  發表於 12-9-11 15:28

同埋請問高主教好定係般主好?高主教有邊方面好,謝謝~!!!

引用:高主教是我第5心儀的小學,+好大機會會收,+

原帖由 Silverhawk 於 12-09-10 發表
高主教是我第5心儀的小學, 好大機會會收, 但係就要放棄自行及大抽獎, 自行我有20分, 想楝St. Joseph, 呢間 ...
你要參考埋上年數據。上年sjoe第一輪自行收生中,結果收多10人。即係首輪自行必收生(25分)有咁多人。20分入到sjoe機會好微!高主教如果收左小朋友先至要"嘔"返個政府位出來,就算自行派到位,都可以報/in高主教。明嗎?

唔該晒,好清楚,咁我要會考慮,軒小,般小或者華仁,

dandau 發表於 12-9-11 13:51
Do you know Raimondi is not boys school?

All your dream schools are boys school except Raimondi.  A ...

My dream schools are one/half dragon schools, not boys school.
‹ 上一主題|下一主題