用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖嘉勒小學幼稚園
樓主: popong
go

聖嘉勒小學幼稚園   [複製鏈接]

引用:回復+NatalieBaby+的帖子 Nataliebaby,想

原帖由 iamworkingmama 於 12-12-06 發表
回復 NatalieBaby 的帖子

Nataliebaby,
據知( from BK)是: 1 Eng lesson , 1 phonic , 1 PTH per week

回覆:聖嘉勒小學幼稚園

mykate #5
生產值:832 別墅12-11-22
1 lesson per week for Eng,
1 lesson per week for Phonics,
1 lesson per week for PTH
私人傳訊  回覆   引用

回復 Chocolatefree 的帖子

一星期先一次又好似少左d...................

回覆:iamworkingmama 的帖子

其他的kg 不是一樣的嗎?

回覆:Chocolatefree 的帖子

我女都有Victoria offer, Victoria 就雙班主任制,每日都可學到英文

引用:我女都有Victoria+offer,+Victoria+就雙班

原帖由 iamworkingmama 於 12-12-06 發表
我女都有Victoria offer, Victoria 就雙班主任制,每日都可學到英文
u will study victoria? i will release am offer in south horizon

引用:Quote:原帖由+ANN222+於+12-12-06+發表聽到

原帖由 Chocolatefree 於 12-12-06 發表
下???!  唔係啩?咁偏辟都係貪佢直升咋噃?!要面試小一唔係啩?

...
報前我打去問我,都答唔係直升!

回覆:wankapo 的帖子

I only have Victoria pm and York international am. As we live in hk side, I have released York.

如果不是直升小一,大家還會考慮嗎???

Not for me

有 offer 先諗

引用:如果不是直升小一,大家還會考慮嗎???

原帖由 豬豬BB豬 於 12-12-06 發表
如果不是直升小一,大家還會考慮嗎???
即係2013 K1 開始不再直升小學??咁即係唔係龍校啦??我其實係唔想再煩小學先考"龍校"..............................

似乎大家都係為"龍校"而報名

我都係貪佢有得直升先報... OH~~

iamworkingmama 的帖子

女女返st clares 很開心, 老師有耐性, 功課唔多, K2 每天2份功課但15分鐘內完成. 有NET 每週一堂英文堂, 一堂 phonics. pth 每週一堂. 如其他有小學的kinder 一樣, 課程是重啟發孩子認知為主, academic 上偏淺, 所以小女另外出面補中英數普.

唔係直升, 咁收幾多呢?  若果我有一d比較保證直升既龍校offer, 我未必選它...若果無既話, 都可以考慮, 因相信佢都會首先考慮自己幼稚園生.......不過若果唔收, 坊間好似有好多更具競爭力的幼稚園可以考慮.

iamworkingmama 的帖子

如2013年起不是直升的話, 咁讀這校便更要裝備自己. 老實說, 我見同班其他学生家長確是因可直升而唔係好谷小朋友, 我個女己算是比较多eca的了.

引用:咁即係除咗真光係直升小學之外,剩低仲有邊

原帖由 Chocolatefree 於 12-12-06 發表
咁即係除咗真光係直升小學之外,剩低仲有邊間幼稚園直升唔駛考試/面試呀?

...
Rosaryhill , kln 就有培正、培道、聖三一

做人至緊要開開心心 :-D

NatalieBaby 的帖子

我當年是放棄victoria 和 rhs 的 offer 擇st clares的. 如 rhs 和 victoria 比较, 2 間語境差不多, rhs 可直上+較傳統和重disciplined, 而victoria不是100%可上小學和較適合創意高的学生. 唔知 true light 重係唔係直上小學呢?

引用:Quote:原帖由+Chocolatefree+於+12-12-06+

原帖由 puibb 於 12-12-06 發表
Rosaryhill , kln 就有培正、培道、聖三一
以上我知報培正咋!但培正咁多人爭。。我ge機會係零囉!

‹ 上一主題|下一主題