用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 St Mary P1 Interview
go

St Mary P1 Interview   [複製鏈接]

有冇人收到信,明天考筆試呀?

8    0    0    0

回覆:St Mary P1 Interview

我自行沒有揀,沒有參加抽獎,沒有宗教

同學仔都有交portfolio都收唔到信

噚日收到信,我唔知St mary有筆試,好後悔冇同阿女操卷,白白浪費大好機會

我的朋友也有交回郵信封

我想有得in的也是幸運被選出來

回覆:wwwy 的帖子

是現在小一那十個八個考試考得唔好,要補考,唔得要留班,是嗎?

回復 mingcatbb 的帖子

兩場的P1筆試昨天早上已完喇喎!

整體來說, 今次St. Mary筆試, 機會率比之前兩間嘉諾撒是大的, 原因:

1) 有筆試的人比較少, 估計兩場共200人
2) 之前叩門成功聖家及天神的叻女, 都應註冊了, 所以不能叩門St. Mary

阿女有講英文科是老師讀了一篇野出來,仲話要好留心聽架,有一題老師問: "What does Mrs. Lee like?"

阿女話佢寫左: "Mrs. Lee likes birds.", 她強調自己寫like有加s喎.

數學佢都話好易, 好似寫missing numbers, 又唔駛計數. (如果仲有乖數題, 佢應該唔識.)

中文就話唔係幾識, 有3版紙, 同埋話最後先做, 得好少時間. 佢話有篇野講一隻猴子好懶, 唔做野, 唔做運動..... 不過佢完全講唔返答左咩.

wwwy  AtoZ, your girl is very smart... can recall so much!!!   

Would you mind sharing which school your girl is heading to?  發表於 12-7-27 15:09

有冇人收到call呀?

引用:Not+yet!AtoZ:,我個女話篇閱讀理解係咁:

原帖由 mingcatbb 於 12-07-30 發表
Not yet!
AtoZ:,我個女話篇閱讀理解係咁:
有一隻猴子好懶, 唔做野, 唔做運動,有一次佢參加運動比賽,包 ...
你囡囡好勁,記得咁多,仲好詳細呀!

引用:我諗緊如果衰左會唔會都有信通知+?+

原帖由 jimmus 於 12-07-31 發表
我諗緊如果衰左會唔會都有信通知 ?
我估收到信係衰左,收電話就得左,祝大家好運!

回復 fanny567 的帖子

Thanks fanny567.

咁可以唔駛成日"目及" 住個電話喇!

回復 jimmus 的帖子

冇呀, 我估咋.

朋友都收到信, 成功了!

恨C人.

睇黎我都係等收reject letter.

‹ 上一主題|下一主題