用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 2012年派到耀能協會白田特殊幼兒中心家長請進 ...
go

2012年派到耀能協會白田特殊幼兒中心家長請進 [複製鏈接]

請問有沒有家長同我兒子一樣,今年初派到耀能協會白田特殊幼兒中心S位家長?
有沒有收到中心通知,未能如期10月開學?
   0    0    0    0

是否真的??? but I heard that some OT and PT will be transfered to this centre on middle August 2012

回復 hhboy 的帖子

The social worker from SAHK said that there may be some other arrangements and will be announced by Social Welfare Department later, you should ask your medical social worker and my social worker said that she will call me once she knows the arrangements.

回覆:YingMa_1 的帖子

是的,社工同我講,社署會搵我,好大機會要我地返土輪候隊伍,雖然都係跟日期排返隊,但要知道所有S位已經收晒生,再等要等其他中心有人走至有位俾,咁就好慘!
原本諗住九月有位讀,依家變相遲入學。
耀能方面有無同你地講,有無方法幫到我地受影響學童?

回覆:2012年派到耀能協會白田特殊幼兒中心家長請進

點解無得入學?摺左?

回復 Surveyor 的帖子

Surveyor,

我都聽聞部份係內部調職, 部份是新請, 依家知道未調, 新請就唔知佢地點安排, 里D都唔係我擔心既事, 係擔心究竟要幾耐? 如果只係多一兩個月, 當然等啦, 但社署﹑耀能都覆唔到, 究竟係等幾耐, 如果就咁叫我排返入輪候隊就唔妥當...

如果等新中心, 耀能又會唔會係新中心未運作之前, 有D安排俾我地? 反正佢地都請左同調左人

已經收到社工通知,因白田中心可能要2013年初在啟用,所以問我返出去跟輪候隊跟返日子排,你地社工搵你地未?

5係掛?我仔d好老師已經離開學校,等緊去新中心喎。但刀未知幾時可以開學。真係要2013?了

BeBe 媽媽:
社署封信只寫估計2013年初完工,沒有實際日子
今次真係俾社署玩死,我都係睇到新中心開機會大至排白田里間,真係一場歡喜一場空啦

Whether it will also be affected for E 位?
‹ 上一主題|下一主題