用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 La Salle vs WYK
樓主: Danal
go

La Salle vs WYK   [複製鏈接]

CK66 發表於 12-7-23 21:13
今年有5個5** 唔係好差啫。
其實大家係要搵一間有奪星工廠定係一間真正係辦教育既學校呢?
如果 校長一見唔 ...
九龍華仁出咁多名人,點會shame呢,就算最近佢學生犯咗事,嚴重影響了校譽,初時也覺得九華今天怎麼會變成咁。但只見學校高層一面倒全面支持他,把他視如子女,沒有把他放棄,就仿知什麼是真正的辦學。九華的路,確比前難行多了。尖子?見仁見智罷了!

Amaz 發表於 12-7-24 18:45
Because it is a school that I REALLY love and care about, and it's saddening to see its decline ove ...
WYK was my dream school when I was young......

ohnono 發表於 12-7-25 12:37
奇就奇在點解old boy跟new boy的家長有差天共地的想法!所以Amaz未必係old boy。

我估Amaz可能係老師或者 ...
那些年,九華是眾九龍家長的首選,喇沙是"飛仔"學校。它要重奪寶座,恐怕只有轉為直資一途。

doraemonMa 發表於 12-7-26 20:50
我相信大眾對九華最唔滿意的就係負增植!
每年大部份區內尖子首選此校,但output係band1尾嘅成績!(khmama  ...
油尖旺間間都話負增值,咁呢區的尖子咪冇得揀?個個要跨區搵學校讀?有錢就讀DBS 啫....
‹ 上一主題|下一主題