用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 鄧鏡波學校(九龍)交流區
樓主: helenting
go

鄧鏡波學校(九龍)交流區   [複製鏈接]

你哋咁快知道讀咩班?? 我亞仔話要開學先知喎??

我想問下大家知唔知, 除咗學校指定嘅校服商之外, 出面邊度可以買到校服吖??

回覆:bb613 的帖子

唔該晒!係咪校服同運動服都有架??

回覆:bb613 的帖子

Thx〜〜

引用:我想問你們的仔仔有記過缺點嗎? +

原帖由 cmvfamily 於 13-08-25 發表
我想問你們的仔仔有記過缺點嗎?
有啊!但每次學期尾都可以消除到

回復 cmvfamily 的帖子

其實我亞仔都係架, 成日都唔記得帶呢樣唔記得帶嗰樣, 有時仲要離譜到係書包都搵唔到, 心血少D都會俾佢激死, 就算點提醒都無用, 我都唔明點解會咁唔上心, 好勞氣~~~

回復 bb613 的帖子

今早放咗學, 亞仔打俾我, 我問佢入咗邊一班, 佢話2E囉, 差唔多全班一齊升上黎...
我話好明顯你哋全班都無咩心機讀書囉, 佢好坦白同我講, 我根本唔鍾意讀書....
你話我應該講咩好, 真係好傷心~~

回復 bb613 的帖子

多謝關心! 其實都已經激到習慣, 久唔久就有新花樣去激下你, 確實會好激氣, 自己的兒子, 話唔嬲就假啦, 不過會叫自己快快嬲完就算, 還要自己安慰自己, 雖然亞仔唔鍾意讀書, 但亦有可取之處, 為由多D哦佢, 多D提醒, 只是提到幾十次時, 就真係忍唔住D火....

大家互勉之.........

我好唔開心....我真係好唔明, 點解我個仔成日都欠交功課, 做功課真係咁辛苦咩?? 其實間學校我覺得已經唔多功課做架啦, 欠一樣功課欠到俾老師記缺點都仲繼續欠, 我覺得好辛苦, 我已經好好耐性咁同佢傾, 傾時咩都話知啦知啦, 會改會改, 但到最後都係無乜咩用, 有時真係覺得自己好無用點解連一個小朋友都"歲"服唔到, 我真係唔知應該點做.....
‹ 上一主題|下一主題