用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將軍澳幼稚園邊間好?
go

將軍澳幼稚園邊間好? [複製鏈接]

將軍澳幼稚園邊間好?

我個女出年讀幼稚園K1, 而家要幫佢搵學校, 有無人知道將軍澳邊間幼稚園好? 而且

Re: 將軍澳幼稚園邊間好?

你想選私校還是非牟利?
而且在將軍澳邊一區?坑口 / 尚德 / 翠林 / 寶林?
以下有幾間聽聞幾好,你睇下啦
1. 德寶英文幼稚園﹝寶盈花園﹞
2. 基督教香港信義會將軍澳幼稚園
3. 綠茵英文(國際)幼稚園(將軍澳)
4. 翠茵小宇宙幼稚園  
5. 香港華人基督會煜明幼稚園
6. 保良局方王換娣幼稚園  
7. 救世軍慶恩幼稚園

綠茵英文(國際) 幼稚園幾好,特別英文方面。德寶d先生好惡。

我個囝囝就係德寶(寶盈)讀n1, D先生好有愛心, 我都幾鍾意呢間學校
Kinkin Mama

Any cheaper Nursery with good reputation for selection ?

I went to the 德寶英文幼稚園﹝寶盈花園﹞the school is fine but is there any other with bigger outside playgroud?

ivy.ng,

你個女現在有冇返緊學 (PN) ? 咁你有冇考慮邊間 ?
我個女都係出年讀K1, 佢現在返緊"翠茵小宇宙幼稚園"
國際班 !已報咗"聖安德助幼稚園" !
一女一仔萬事足 笑看人生無求欲 :-P :-P :-P

[quote]
HCPOON 寫道:
ivy.ng,

你個女現在有冇返緊學 (PN) ? 咁你有冇考慮邊間 ?
我個女都係出年讀K1, 佢現在返緊"翠茵小宇宙幼稚園"
國際班 !已報

Any good choice for '非牟利'?

lelelulu 寫道:
你想選私校還是非牟利?
而且在將軍澳邊一區?坑口 / 尚德 / 翠林 / 寶林?
以下有幾間聽聞幾好,你睇下啦
1. 德寶英文幼稚園﹝寶盈花園﹞
2. 基督教香港信義會將軍澳幼稚園
3. 綠茵英文(國際)幼稚園(將軍澳)
4. 翠茵小宇宙幼稚園  
5. 香港華人基督會煜明幼稚園
6. 保良局方王換娣幼稚園  
7. 救世軍慶恩幼稚園

bbaa,

其實我都好鍾意翠茵小宇宙 ! 報聖安德助幼稚園, 是因為第一,我自己是教徒, 第二,我有兩個小朋友, 過多一兩年兩個一齊讀會好貴 !所以幫佢報咗先仲有機會考慮 !

Hi, fululu,

is school fee for 德寶英文幼稚園﹝寶盈花園) expensive ? What class your child is sitting (english or chinese) ?

fululu 寫道:
I went to the 德寶英文幼稚園﹝寶盈花園﹞the school is fine but is there any other with bigger outside playgroud?

The interview is on March 2005. ANd the school fee is Local class $2300(half day). International Class $3000(half day). I guess if admited I ll choose Int class. But any one know is there any Pre nursery got a bigger out playground. I know many Kowllon Tong do. But too far for me cause I live in Clearwaterbay

我個囡其實在2004年八月就讀翠茵小宇宙學前班, 今年會升幼稚園k1, 佢跟外婆住在將軍澳,所以外婆帶佢返學, 而且外婆在04年八月至九月都跟隨一齊上堂所以外婆對翠茵小宇宙會了解多o的, 所以外婆經常向我投訴翠茵不滿, 覺得老師對小朋友應付不來, o的嬸嬸唔多理小朋友(例如:去洗手間等)現在亦有好多學生轉校, 我都想同我個囡轉, 但唔知轉邊間好, 有無好學校介紹?

no comment?

我個女今年讀K1, 如果出年轉校讀K2會唔會比較難入呢?

我囝囝去年開始讀 " 聖安德肋幼稚園 " K1,我與囝囝都覺得學校很好,聽囝囝講已經有幾個新同學加入。2005年也多了兩班 K1共四班 (2004 年只有兩班)。

聖安德肋幼稚園在邊區?

我個女03年2月出世,咁係咪都係出年讀K1呀? How about nursery? 你有無諗過比佢而家就返學呀?  但係2歲又好似好細可?
http://hk.myblog.yahoo.com/angelachauhk

Ivy,

在安寧花園對面 !
‹ 上一主題|下一主題