用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿天主教小學 ^v^ 2012-13入讀SPPCS小一請報到 !!!!!!!!
樓主: ssuzne
go

^v^ 2012-13入讀SPPCS小一請報到 !!!!!!!!   [複製鏈接]

ssuzne 的帖子

Hi 我囡囡今年都會入讀小一呀!

想問7月13日係唔係都要帶小朋友返去呀? 我見張紙寫要買冬季校服, 其實需唔需要咁早買呢?

我之前問過學校職員,佢地話要帶小朋友返去度身買校服喎. 我之後睇番張紙,只係寫買冬季校服,所以先覺得奇怪. Anyway, 我個女果日都放左暑假, 所以應該會帶佢返. 順便比佢睇下學校環境.

akinasin 的帖子

我買左寶石寵物書包比我個女啦! 佢好鐘意,仲想快d番學tim。我都諗緊到時一定會同好多人撞書包

pooh仔 的帖子

hi 我囡囡係1C呀。有冇同學仔呀?

cho_mama 的帖子

hi cho mama,好野,終於搵到同學仔lu

七點半 的帖子

想問可唔可以用公仔名字sticker貼在書上。定係一定要用手寫名字呀?

回覆:shadowli 的帖子

恭喜晒呀!我囡囡都係1C呀!書大约要$2200。校服我唔係好記得。只係記得夏天體育服大約$150一套。

回覆:七點半 的帖子

我執晒上學期課本連習作簿。真係幾重呀!

引用:真係好重,仲要上條長樓梯,真牙煙,書包差

原帖由 lamsylvia2004 於 12-09-04 發表
真係好重,仲要上條長樓梯,真牙煙,書包差D唔夠裝呀! 我昨晚睇通告睇到傻,消化晤切。

...
我尋晚睇通告都睇到好夜呀。佢寫住話要今日簽回,所以迫住尋晚要睇晒呀

引用:其實大家有冇興趣整個closed+group@FB+for+

原帖由 ssuzne 於 12-09-08 發表
其實大家有冇興趣整個closed group@FB for 今年一年級學生的家長們chatting, sharing, lunch/dinner gather ...
有興趣呀!之前我個女讀幼稚園果陣都有整。大家有乜唔明地方係FB度問,真係方便好多。

回覆:ailsontung 的帖子

頭先係車站站頭問左d高年班姐姐。佢地話著返當天要著的衫就ok。不過要帶跳舞鞋。其他家長有錯請更正。

回覆:ssuzne 的帖子

我揾唔到個group呀。有無link呀?

‹ 上一主題|下一主題