用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2012/2013 ST. JOHANNES N1 一齊傾下吖~~
樓主: Cheungcc728
go

2012/2013 ST. JOHANNES N1 一齊傾下吖~~ [複製鏈接]

回覆:Cheungcc728 的帖子

我個仔嚟緊都會讀St Johannes PN pm,不過佢9月出世,所以10月先返學。
請問知唔知有冇家長陪小朋友返學嘅適應期?有啲學校一開學頭兩三日家長都可以一齊上。

回覆:Cheungcc728 的帖子

我小朋友冇特定作息時間,好fluctuate,我哋都冇限時限刻迫佢起身嘅。
佢通常9點幾至10點幾起身,都間唔屎9點前就醒,下晝點幾兩點瞓晏覺,其實因為家姐係喺九龍塘返下晝,家姐比較夜瞓,所以晏起身,為方便我哋帶佢兩個返學放學,所以同家姐一樣讀下晝班。
我唔太擔心佢返下晝冇得瞓晏覺嘅問題,因為小朋友如果有嘢佢鍾意玩嘅話,就唔瞓都得。

回覆:Kwan 的帖子

唔係。家姐(大囡)而家讀緊Stafford K1,細仔今年10月入學SJC PN pm。

回覆:yourwing 的帖子

Interview完派嗰張通告寫結果會於26/5以書面通知,我諗你下星期一/二應該會收到信,touchwood如果佢真係唔收你個小朋友而你又好想讀呢間嘅話,你就試吓再打電話/寫信/上門問吓可唔可以做waiting,等人放位出嚟啦!

回覆:noeltsui 的帖子

Milk係for佢哋食茶點嗰時飲

回覆:QQ1125 的帖子

我哋PN係8月4號先註冊,牛奶form我哋要喺7月14號前交,其他form就8月4號註冊日先交。

回覆:cathy0517 的帖子

2012~2013 PN school fee is $4,950 x 11 months. School starts from 1st Sept which is on Saturday. Parents can attend the class that day.

‹ 上一主題|下一主題