用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 咩性格既小朋友適合係st cat 讀?
go

咩性格既小朋友適合係st cat 讀? [複製鏈接]

有無得咁樣睇?怕揀錯學校俾亞囡....

0    0    0    0

我大仔是SC 生, 見多數女仔是比較活潑及語言能力較強,  好靜好聽話的比較少, 不似KV / 德望的比較乖同聽指示.    不少SC女仔會自行參加好多朗誦或各類比賽, 學校老師說有獎都不需要通知學校, 因為太多啦..

回覆:咩性格既小朋友適合係st cat 讀?

我覺得學校在幾千人中取錄你,即係佢地覺得小朋友合適,作為家長我地揀學校係新手,反而學校揀學生經驗多,當初我都有同樣concern, 心儀KV,但係得waiting, 反而SC英普係正選,後來KV收返,我老公同我講當初KV冇比正選我地可能佢覺得其他小朋友比阿女更適合,最後阿女到而家SC K2, 我都覺得我地冇揀錯, 應該話SC冇揀錯佢

係面試過程中, 可能申請既人太多
我覺得SC面試過程太過簡單, 我亦睇唔出SC想搵邊類型既小朋友
因為自問女兒當日反應不大。

反而LH既面試我就知佢想揀邊類型既小朋友

2間我都相信係好學校, 但只怕揀錯唔知道適唔適合女女性格
自己係新手MAMA, 所以想聽多D其他人既意見。
‹ 上一主題|下一主題