用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園result
樓主: aloha_samuel
go

學之園result   [複製鏈接]

5月b,HL PM offer,還未想好選LH,定Boxhill (AM offer)

retriever  just wondering, are u living in tko area? it's a long way to TKT... considered to move?  發表於 12-4-3 09:45
irisnmy  Same...we hv Cannan am + LH pm now
Hard to choose  發表於 12-4-3 07:03

Retriever,不好意思,我講得不太清楚,我收到康城分校的pm offer,之前已有TKO Boxhill的am offer,我本身住Po Lam,如果揀Boxhill,就會自己湊囡囡番學再上班,但如果揀LH,囡囡就要坐校車番學.....

Irisnmy, am class同pm class的抉擇 -- 好難揀,諗到頭都痛埋...

jijincat  請問妳會點揀呢?  發表於 12-4-4 00:25

學之園K1有幾多位留比外校生?我考慮緊放棄學之園的pm offer,讀另一所KG的am class,到K1再考包括學之園在內較有名氣的KG.....放棄offer,但K1又再去考會不會很傻?

姬絲蒂  既然你都會考慮K1揀返LH,點解唔係LH讀N1,唔使明年再考咁煩. 以青衣為例, N有2班, K有3-4班, 即係只會收外來生(30-60人), 又係爭崩頭  發表於 12-4-12 22:17
sbux  唔係傻唔傻嘅問題,而係你唔知佢有無記錄,表現好都未必收番。點解有咁嘅唸法?  發表於 12-4-12 18:34

回復 TKO_NANA 的帖子

有得揀始終想比囡囡讀上午班,安排時間較理想......學之園係我當初既首選來,但我哋只考到下午班,而且TKO campus地點較吊腳.....但我不排除K1再考佢哋既上午班,我明白咁做同兜個大圈做同一件事無分別

P.S. Got am offer的是TKO Boxhill

bblyly 發表於 12-4-13 01:21
而家比左n1既offer你,你唔去讀,一年後去考k1時,人地仲會比機會你拒絕多一次?10幾20人中揀一個。學校大

斋睇BK既topic,今年也有不少人同時got SC/LH/KM既offer,唔揀SC,讀咗其他學校,到K1又去考番SC收咗既,我睇大有人在,同一情況在LH和KM相信也適用......所以你果句"但唔好有一絲希望到時再考K1人哋會choose你",恕我直言,我覺得講得太盡了.....

回復 HauMiranda 的帖子

Hi HauMiranda, 多謝你的分享,看到你這個post,令我諗起上年呢一個:

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2310973&extra=&highlight=%E9%81%B8%E5%9D%80%E5%A4%B1%E6%95%97&page=1

康城學之園的軟件(課程)就算做得再好,硬件(學校位置)卻不能改變,遅d連接藍田果條路開通後,睇下交通會不會改善啦.........
‹ 上一主題|下一主題