用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 時光倒流 PN / 幼稚園 時.....
樓主: GIPW
go

時光倒流 PN / 幼稚園 時.....   [複製鏈接]

我好早就結婚,其實可以早D生 - 如果早10年生仔,肯定無咁大競爭!抵打pat pat,鬼叫之前掛住二人世界咩!
萬軍之耶和華說、不是倚靠勢力、不是倚靠才能、乃是倚靠我的靈、方能成事。(撒迦利亞書 4:6)

回復 yuenkw 的帖子

說得對!年輕人唔踩過屎係唔識睇路嘅!自己就係人辦,26歲結婚,38歲至生,而家先知賴嘢!
萬軍之耶和華說、不是倚靠勢力、不是倚靠才能、乃是倚靠我的靈、方能成事。(撒迦利亞書 4:6)

seamama 發表於 13-7-9 23:36
早5、6年生已經冇事。今年升中派位歷年最好!

今年小一派位咁多人唔滿意,已預見這批學生幾年後升中的慘況!我諗明年(2014-15)的小一學位分配唔慌好得去邊,如果入到一條龍學校就最好不過。

Lingfung813  龍校幾重要  發表於 13-7-21 13:06
maxtimma  同意..仲要黎緊呢幾屆學童人數一直升緊  發表於 13-7-10 00:22

老B 發表於 13-7-10 00:19
如果時光可以倒流,我唔會俾佢見到我發脾氣

呢個真係頗難!D火一嚟,真係好難按得住 - 係一個需要長期訓練的高難度動作...............

引用:Quote:原帖由+happy_lavender+於+13-06-28+

原帖由 crazymum 於 13-07-21 發表
你都嘆咗10年世界啦!
咁又真係幾爽嘅!但耐咗就會覺得無乜目標,越來越hea!生了小朋友後就可重拾人生目標,加促個人成長………………雖然幾辛苦,但好享受。

crazymum  真係有血有淚有笑聲!  發表於 13-7-23 13:07
‹ 上一主題|下一主題