用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 有冇人係bb 4個月時就教佢英文?
go

有冇人係bb 4個月時就教佢英文? [複製鏈接]

我bb而家4個月大,因為自己英文唔好,所以想佢自細就接觸英文,希望佢大個時英文可以叻d,但我應該點樣開始呢? 買邊d教材好?
   0    0    0    0

我大女 2 個左右 已經俾佢聽英文cd, 大約3個開始俾佢睇 dvd 及 英文書, 10個月帶佢去上playgroup, 佢現在兩歲半已經識成句英文句字講.
我係用mi kids (內有baby can read 的書及dvd) 的教裁

我個女5個月開始睇BB CAN READ, 7個月開始我就同佢返PG, 不過唔係只係返英文PG, 我有返埋日文同埋普通話。 睇 BB CAN READ好有用, 但屋企人要配合到。 返PG 就係辛苦自己囉, 但好處係佢唔會怕人, INTERVIEW 時都有D 幫助O既。
我諗樓主唔駛太擔心咩教材好, 只要有恆心用, 套套教材都有一定幫助, 坊間咁多款, 都有支持者, 你自己又了解下先囉。

回復 SANDYCHAN1102 的帖子

hi, SANDYCHAN1102.我個仔13個用我用i pen,佢冇反应想问下你是点教佢,讀卑佢听?仲糸点教啊?
‹ 上一主題|下一主題