用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 置富學游水
go

置富學游水 [複製鏈接]

我比個女去學游水, 但比xx健sir虐待, 平時惡都可以接受, 但今日女兒一跳入水, 就不停比xSir按個頭入水, 女兒不停飲水痛苦非常, 眼見女兒受虐我已經很心痛, xSir還不停用水潑佢又鬧佢,我馬上上前將女兒拉上水...見到女兒不停哭....真可憐!
   1    0    0    0

吓??咁慘??呢個xsir我知係邊個...你囡囡幾大?操緊水?有時d教練想小朋友快d叻d就會過份左都唔知^^我諗佢唔係有心既...同佢傾下囉!

樓主.....你有無卡張左呀........佢惡就全個池都知架啦.....不過佢只係會對唔聽指令GE小朋友惡....就算係惡都只會係言語上....其實如果你想小朋友....游開心水....唔洗理會泳式...求求其其.GE...你就應該早D...通知教練MA.

只是興趣班, 一個學左兩個月四歲小朋友! 救生員都睇到, 泳會果邊已道謙!

回復 QUINCY121HK 的帖子

親眼睇到!

You can request for change of coach, but you may also need to change the time.

點解唔跟黃教練 佢教比較細既小朋友幾好
呢個係報名果陣D人推薦既  

如果親眼睇到,我會即時報警告佢虐兒!!

咁又唔算虐兒既.....其實好多家長都好愛鍚現今的子女,所以見到小小問題就覺得好誇張。如果想自己的子女有一技之長,就應放心比人教。這個泳會係好開放的,如果教練想虐兒一定唔會係咁多人面前,你估佢想做衰自己個名咩?有教練肯教識你小朋友咪好囉,唔係的話,佢可以由得你慢慢學。我女游左7年喊左6年,現在咪幾叻囉.。有冇諗下係自己的小朋友有問題呢?要比子女學下留心聽教、克服困難。放手啦家長!!!

同意現在太多怪獸家長:] 小小問題就誇張化

做家長....太緊張...唔會係一件好事....眼見好多小朋友學游水......無父母陪同果D....多數都好聽話....因為無左靠山....唔會點扭計....游得都好好.....反而有父母陪果D....就特別鍾意扭下喊呀等等....因為怕辛苦LAW

學游泳的目的各人不同,有些只是希望仔女可當它是一種常做的運動,這些小朋友只須一位合資格的老師,不是麻棘老師。我小朋友當游泳是一種減壓的運動,那位xx老師只會令他增加壓力,當然是須要換,這是matching的問題。

所以咪話如果樓主想女兒游開心水,應該一早同教練溝通好,而不是一味說教練虐待,我相信你既然你有要求在先,教練一定配合!既然你早早知道人地惡,現到你見女兒喊哂心痛時,又要教練負責任,要道歉,有乜謂呢?人地都係打份工je

bbchu222222 發表於 12-1-28 01:53
所以咪話如果樓主想女兒游開心水,應該一早同教練溝通好,而不是一味說教練虐待,我相信你既然你有要求在先 ...

不過話時話,講時講丫...小朋友游開心水(到頭黎進度慢)....但同班其他小朋友因為認真學水...而成績顯著進步又或者可以升級...亞家長到時又唔知會唔會話教練唔教佢個小朋友呢
LEE個係我親身經驗....初初比D女學游水....D女就掛住玩....又唔聽教練指令....D教練又由得佢地...足足學左1年....MUD都唔識.....浪費時間+金錢.....我情願佢地....辛苦少少....快快學識左先....起碼對小朋友GE安全多左一重保險(起碼跌落水都游得幾下...無咁快沉落水底MA)....

回復 cherubic 的帖子

樓主,
你個小朋友好似得4歲左右...炸WOR.....咁細個就要減壓

回復 QUINCY121HK 的帖子

That's my case, my kid is almost 10, and he can swim all the 4 styles pretty well.

回復 cherubic 的帖子

比個叻佢

BowlChan 發表於 12-1-12 11:09
我比個女去學游水, 但比xx健sir虐待, 平時惡都可以接受, 但今日女兒一跳入水, 就不停比xSir按個頭入水, 女 ...

其實我都係教游水既,我都明白你地家長見到咁會心痛,我唔知你小朋友幾歲,但通常我教既小朋友(4歲)我都會好清楚講俾佢聽要佢自己試下放個口仔同個鼻仔落去,有時我知道佢有能力可以做到既話就會俾d壓力佢,同佢講如果你唔自己放落去就我幫你架啦,大部分小朋友都work既呢個方法。如果大少少既小朋友就真係會鬧架啦~ 不過太大個既小朋友都唔建議家長都跟到實,因為有時會令小朋友太依賴家長,同有時家長實在太寶貝你的小朋友,反而會妨礙教練既教學進度,我們教練最怕見到這些家長,真心想小朋友學識游泳,遇到這些家長真的很無奈。

希望各位家長不要介意,只是純粹表達教練的立場!

回覆:置富學游水

係怪獸家長定魔鬼教練!又用棍又動手我真係可以報警!見泳會道歉又保賞先吾算數!

家長們真係要小心選擇教練!我相信小朋友開心學乜都快d!

‹ 上一主題|下一主題