用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 升中點滴一二
樓主: redkoni
go

升中點滴一二   [複製鏈接]

Redkoni, 請問你知唔知若本校前幾屆畢業生人数都小過今年,請問 多咗嘅學生 pre s1 成绩點比較?請指點 若學校毎年派往 band 3 學校都冇 10%, 即代表佢地 band 3 生 都大约只有 10%? Thanks!

redkoni 發表於 13-1-12 17:12
終於有高人問這個問題!坦白講,我都research咗好耐無乜頭緒,教育局又無答我用甚麽數學方法,我諗緊係咪 ...
就係今屆所用嘅 pre s1 有 50% 係未之数,所以真係好難比較,因我女學校派位前年只有4個學生派 band 3 學校,但上年有 10個 上年學生多過前年 4個 , 所以我好驚,因今年多過上年20個,請問哩 2年都係用同—组嘅 pre s1點解上年多咁多?是否多咗4個學生?

redkoni 發表於 13-1-12 19:00
上屆龍仔女多咗人,如果你地個校網由3000人加到3300人,即是多了100位Band3生,咁你話3300人排隊,就算當 ...
Thanks Redkoni!

Hi  Redkoni,
小女在中西區 b2c,有直屬中學,好驚落左去 b3 請幫忙分析搏唔搏直屬位 thanks  請看看排位 ok 嗎  甲. 乙 1  直屬中學,  
乙 2  鴨真
     3  培德
     4  呂浸
     5  何東
      6  漢華
真係唔識排, 若抽唔到直屬係唔係點排都死
Thanks 一萬個唔該

唔該晒 redkoni

thanks Redkoni, 原來揀过直资会咁架,我揀漢華貪佢校風好,我想問如果直屬位抽唔到,打後嘅都可能冇位抽

redkoni 發表於 13-4-27 19:38
這個是兩難困局,任何人損失了第一志願,第二志願必定比人失了先機,加上中西區獨欠Band2非保留位,對抽輸 ...
thank you  唔該晒 , 多謝晒 你講得冇錯,聽天由命喇 哈哈
‹ 上一主題|下一主題