用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到Learning Habitat K1 結果未??
go

收到Learning Habitat K1 結果未?? [複製鏈接]

Thanks..

雖然唔會讀.. 但都好想知道係REJECT定WAITING.. 哈哈哈哈~~

原帖由 littlejimjim 於 11-11-30 15:00 發表
今早問過青衣, 佢d信今早寄出, 所以佢話明天可以收到.

其實係自己覺得啟小幼更適合自己小朋友.. 我冇質疑LH既水平..
但INTERVIEW過... 發現佢地問既問題係細仔冇辨法完成, e.g.用衫夾. 無論我小朋友(細仔)幾努力試,,佢跟本唔夠力開...所以知道LH係TARGET咩學生... 亦SURE佢地唔會俾OFFER我小朋友...

同埋較喜歡啟小幼一條龍, 升小唔洗再考過...

原帖由 rosaki 於 11-11-30 15:23 發表

點舛唔讀呀??我見過佢評價都好高喎!!我暫時未見過有人狠批或彈佢地喎!!
LH只差在名氣, 但如果佢收左, 我會放棄YORK同KV喎!!

如果你講既係真.. 咁我小朋友都有機會... 但佢設計既問題真係我in咁多間最高難度...
希望你搵到最鍾意既學校喇~~
原帖由 rosaki 於 11-11-30 16:02 發表

我個係大B, 佢都無可能有力開到個夾架,我諗佢地閱B無數, 無可能唔知佢地開唔到架, 佢地要求並唔係要你做晒所有動作, 答到所有問題, 而係透過INTERVIEW個時間, 觀察同留意小朋友的感情/個性, 佢地專揀比較開心的小 ...

唔好意思,我冇報st cat. 所以比較唔到。 另外,我基本上唔多贊成讀幼稚園要面試,所以越深越反感。因為小朋友跟本上係一張白紙,唔需要去面對呢啲野。不過呢個係香港幼稚園既遊戲規則,冇辦法。
原帖由 MiniCooperS 於 11-11-30 20:32 發表

我就覺得St. Cat難D喎...
我覺得佢面試的內容係好用心去設計,我對LH的印象十分好呀﹗

你咁講攪到我都鍾意番間學校TIM...
我個仔IN既時候,, 我見個MISS起勢咁寫野.. 唔通佢寫緊我?? 我都做緊INTERVIEW?? 哈哈~

原帖由 wchow10 於 11-12-1 11:28 發表
我諗LH未必真係考小朋友ge能力ga,佢好大機會睇家長同小朋友一齊面試ge態度,會觀察家長點同小朋友相處,同埋小朋友面對問題ge解難態度

我之前帶小朋友sat返學校上興趣班,無意中睇到佢地d評分紙(當時未開始interview, ...

你意思係IN之前o係出面玩都有人計分? 唔係吓麻??
原帖由 安安太太 於 11-12-1 12:33 發表
其實由家長和小朋友踏入學校開始, 全部行為都在計分, 當然包括家長的行為!

好緊張呢

我住青衣都未收到信....點解?

雖然有睇住, 但都冇可能MARK到野喎..成村人O係度玩..
原帖由 ho_yan2406 於 11-12-1 22:32 發表
唔奇呀,玩滑梯時已經有老師睇住

有冇家長係今日收到信呢?

I guess I may receive it tonight after work. haha~~

原帖由 iloveal 於 11-12-2 14:56 發表

i also applied TY campus and received letter until this morning.  I also live in TY !

有關係嗎? D信會分開幾日寄出?

原帖由 littlejimjim 於 11-12-2 15:19 發表
我有朋友揀青衣, 佢係1/12收信, 不過都係waiting. 你這樣說, 是不是1/12收信的是會高分d, 入的機會會大d?

Because you like AM class?

原帖由 mythirdbaby 於 11-12-2 15:14 發表
My son got PTH/ENG PM, in fact my 1st priority is CHI/ENG.

可以知道點解你唔LIKE PTH嗎??
原帖由 mythirdbaby 於 11-12-2 17:21 發表
I like 英粵 AM/PM, but they offer me 英普PM...

PM offer.. but will release it.
good luck all other parents~~

係呀,都係想一條龍。同埋校舍大好多。 哈哈。
原帖由 michelle_lxh 於 11-12-3 12:44 發表

Will you choose the 启思附幼

Yes, I understand this is the concern for many people. But as we prefer IB system, it is already the cheapest among the pool.

Good luck..

原帖由 michelle_lxh 於 11-12-3 13:35 發表

I got the offer too and turn in the fee. What I am concern is the fees of primary school are expensive
‹ 上一主題|下一主題