用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問有冇家長收到德望 call waiting 既電話呢 ? ...
樓主: Hebemak0811
go

請問有冇家長收到德望 call waiting 既電話呢 ? [複製鏈接]

大家好,我係到有小小分享,我囡囡幾年前都係GH WAITING LIST,由最早到8月至SECOND IN,我共寫了4封信比GH,在8月我見完SISTER跟住做登記時,我見到我囡囡個FILE,有1張FORM,寫住LETTER TO SCHOOL,裹面有晒我比信學校的日期,而且仲係放左係FILE最上面,所以我相信比信多小真係絕對有影響排位,你唸下,那位MISS要搵人比SISTER IN,如果次次比電話人都話另有OFFER,有一個比了10封8封信學校,如果唔係爭太遠,你會唔會叫佢來IN?,傱我所知,SECOND IN99%都收,剩餘1%都係那小朋友見SISTER時講唔想係到讀 ,大家加油啦.

仲有GH 係9月開學仲會收人,我囡囡P1時11月都有新同學來,所以6月開始,差不多隔1兩日就有幾個比SISTER見,唔好放棄呵

我今天巳放棄GH offer, 希望可以幫到你們啦!

回復 tracylady 的帖子

真係好多謝你!!
希望我地呢D 等緊既會有好消息.......

This is what Sister Pauline (supervisor of GH Kinder) said on GH Kinder's FB yesterday. All originals, without any deletions:

Dear K3 parents,
We are now in March and I think most of you have more or less made up your mind where you would like your children to go for their primary education. If any of you have decided to give up the offer of Good Hope (Primary Section) please do let me know. Thank you for your co-operation.
Unquote

Sincerely wish those who wish for a place there could get a place eventually, will pray for you guys.

iantsang  thx for your kind sharing!  發表於 12-3-9 17:20
我們的天父,願你的名受顯揚,願你的國來臨,願你的旨意奉行在人間,如同在天上.求你今天賞給我們日用的食糧,求你寬恕我們的罪過,如同我們寬恕別人一樣.不要讓我們陷於誘惑,但救我們免於凶惡.亞門.

我女女也是ON WAITING LIST, 寫了叩門信, 但回覆是要到8月才再作通知, 好漫長的等候啊!
‹ 上一主題|下一主題