用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 有無人決定2012/13 做同學仔呀
樓主: 可口可樂123
go

有無人決定2012/13 做同學仔呀 [複製鏈接]

小朋友開心就梗架喇 !!!!

樓上某家長呀, lmc 同大角咀天主教小學, 係兩間完全不同類型小學喎. 你要清楚你想自己小朋友and 你小朋友適合邊一種小學先好決定啊 !!!
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

原帖由 emily223 於 11-12-1 08:17 AM 發表
I give up Tai Kok Tsui Cathelic School.  I know my children is a happy and an active girl.  LMC will be more suitable for her.  Thanks for your advice.

你個小朋友係男or 女 ??

我之前叫你想清楚真係有原因架, 兩間真係好唔同小學, 逢係xxx 天主教小學都係谷的, 不過佢地升中派位 都派得唔錯架, 你知唔知 ??

各位, 不要再信謠言,  p.1 仍然是四班 !!!

uday 家長,

在公開地方傳出來又不是事實, 足以可變成謠言了.

所以我地各家長, 若聽到未經証實的消息, 我地一定會表明" 未經證實" !  

uday 發表於 12-8-31 18:55
回復 bchi 的帖子

謠言是指P.1 開四班定五班?? 作為家長其實也要學懂包容
咁請問, 你已放心交子女到LMC 返學了嗎 ?  

LMC 由2010年起,一年級才開至四班, 突然聽到話2012年開五班, 但又未經證實, 那當然不是事實,
我只是順帶一聲, 我們家長若對一些未經証實的事情, 都會加以提示, 以勉一傳十, 十傳百,
這都令你摸不著頭腦嗎 ?  

對啊,我只是短短幾年的家長, 資歷很淺, 不過其他家長相處都很開心, 大家也很交心, 請你不用擔心.

giveupaguy  支持你.  發表於 12-9-8 07:47
‹ 上一主題|下一主題