用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 報名私立小學邊間仲可以玩抽獎?
樓主: cicilau
go

報名私立小學邊間仲可以玩抽獎? [複製鏈接]

聖母&津校我都註冊咗..咁聖母係未會自動取消我個小朋友資格? 如果係..咁點算..聖母我都好like..只係我想多D時間再慢慢諗清楚

聖母係咪唔比大抽獎咖?

可以:
victoria、香港真光中學(小學部)、崇真、德望、九龍塘學校、聖心私立部、女拔、德雅、培道、sfa

不可以/轉為備取生:
培正
聖母
救恩(如注冊直資及抽中的學校會轉為備取生)
高主教
聖士提反
民生(如抽獎會取消學位, 但只適用於民幼學生, 因為抽獎前沒對外招生)
聖嘉勒(如抽獎會取消學位)

回復 ivyduck 的帖子

want to know too...

回復 onmami 的帖子

didn't say anything about the lucky draw when paid the 1150fee.

其實呢個遊戲真係幾難玩.......在無保証可以抽到心怡官津前, 收左既直資或私校都唔知敢唔敢要? 唔要又唔知博唔博到.....真係玩到人頭都大....

ivyduck 發表於 11-11-17 12:32
how about st joe (kwun tong)? thanks!

可以!

可以:
victoria、香港真光中學(小學部)、崇真、德望、九龍塘學校、聖心私立部、女拔、德雅、培道、聖母、st joe (kwun tong)

不可以/轉為備取生:
培正
高主教
聖士提反
民生(如抽獎會取消學位, 但只適用於民幼學生, 因為抽獎前沒對外招生)

請問有冇人知聖方濟各同宣小得唔得抽獎呢?

cicilau 發表於 12-1-3 15:51
請問有冇人知聖方濟各同宣小得唔得抽獎呢?

宣小可以
[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]

可以:
victoria、香港真光中學(小學部)、崇真、德望、九龍塘學校、聖心私立部、女拔、德雅、培道、聖母、st joe (kwun tong) 、宣小

不可以/轉為備取生:
培正
高主教
聖士提反

回復 cicilau 的帖子

可以:
victoria、香港真光中學(小學部)、崇真、德望、九龍塘學校、聖心私立部、女拔、德雅、培道、聖母、st joe (kwun tong) 、宣小, SFA

不可以/轉為備取生:
培正
高主教
聖士提反

西環聖類斯可以嗎?....謝謝!

音小可以嗎,謝謝!

醒目開學勳章

NO.FOURFOUR 發表於 12-1-10 08:54
西環聖類斯可以嗎?....謝謝!
聖類斯可以

A lot of private school can 大抽獎 but you ask the private school ?

可以:
victoria、香港真光中學(小學部)、崇真、德望、九龍塘學校、聖心私立部、女拔、德雅、培道、聖母、st joe (kwun tong) 、宣小, SFA,
PLK CKY

不可以/轉為備取生:
培正
高主教
聖士提反

醒目開學勳章

可以:
victoria、香港真光中學(小學部)、崇真、德望、九龍塘學校、聖心私立部、女拔、德雅、培道、聖母、st joe (kwun tong) 、宣小, SFA, PLK CKY, 聖類斯

不可以/轉為備取生:
培正
高主教
聖士提反

交留位費時問清楚先交,通常都會話你知可唔可以玩埋抽獎。

回覆:報名私立小學邊間仲可以玩抽獎?

請問可否clarify吓德望係咪真係俾抽,因為曾經聽過會被轉備取...

‹ 上一主題|下一主題