用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘金巴倫迦南PN是否直上K1?
go

九龍塘金巴倫迦南PN是否直上K1? [複製鏈接]

小兒因是細B,今年十二月才插班PN,想請教迦南現在PN or 幼稚園家長,學校到這時候是否已叫家長表態和交K1留位費呢?因了解現在PN收生比K1學位多,有點擔心不夠學位。謝謝大家!!

0    0    0    0

Yes your son can stay in Cannon for K1 after PN!

醒目開學勳章

Not sure if 100% PN student to K1.   One of the teachers said there is an assessment and will have more information around Jan 2012.

原帖由 LuLuKiuKiu 於 11-11-8 10:10 發表
Not sure if 100% PN student to K1.   One of the teachers said there is an assessment and will have more information around Jan 2012.

你邊度聽嚟架. 上年簡介會都係話會直上 k1架喎.

七月份個家長會校長說要視乎學位,最近查看它K1的上下午班只有約240多個位,但現在PN好似有400多人。看來假如很少人離開的話,未必直上而所以也如lulukiu說要有個assessment.

它PN收生太多了,而可能很多家長也在當初以為係直升才讀它的PN呢?

七月份家長會我都有去喎, 徐主任明明話係直上架喎.

醒目開學勳章

我去咗富榮迦南聽簡介會, 副校長話除咗富榮校PN保證直上K1外(因夠位收晒), 其他分校如果是K1學位少過PN的, 都唔保證直上.

原帖由 方麗娟 於 11-11-8 15:39 發表
我去咗富榮迦南聽簡介會, 副校長話除咗富榮校PN保證直上K1外(因夠位收晒), 其他分校如果是K1學位少過PN的, 都唔保證直上.

你係講緊今年 in pn 的簡介會嗎? 即係明年讀 pn 的先唔包一定直上咋.  我仔而家讀緊 pn, 我一間幼稚園都冇報, 就係因為知道一定可以直上.  如果而家先話唔包直上, 好慌喎, 大部份幼稚園都經已開始 in 緊喇喎.
‹ 上一主題|下一主題