用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 真沒有人情味
樓主: bteen
go

真沒有人情味 [複製鏈接]

又係既 如果兄妹可同校內對家長來說是好安排同照顧多點

我都有此經歷,都很唔開心!
但是向當老師反映過,老師反而說,知道我個囡程度比較弱,收得我個囡,要肯定敎得識我個囡,因為怕敎唔識,所以唔收!
與其收咗,擺係一邊,我寧願找一間有多些資源的學校,係辛苦啲,但是無時間去唔開心,要用時間去幫助個囡!
p.s.我後來有帶囡囡去做了評估,現在去上言語治療,希望返校前有些進步吧!

引用:家姐讀高班,都唔收弟弟,係唔係(奇)視12月細

原帖由 bteen 於 11-11-03 發表
家姐讀高班,都唔收弟弟,係唔係(奇)視12月細b. pbk真沒有人情味.
Which school??

Don't be upset as many things are out of our (mammy's) control.......

引用:最緊要小朋友幸福。明天會更好。有什麼難題

原帖由 winnietingting 於 11-12-01 發表
最緊要小朋友幸福。明天會更好。有什麼難題可問大家,我們知會儘量幫你,願主祝福你一家。 ...
多謝你地,我已經幫妹妹揾到另一間pn,
老師都好有愛心,不過讀年半幼稚園真係好可憐,仲病多過返學,不過我算幸運,至少有4間學校要我個女。
我仔個同學個妹,已經讀左3個月先
話小朋友能力唔到,所以唔收妹妹讀k1。
而家好多學校都無位,唔知點算。

‹ 上一主題|下一主題