用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 收到真道 2nd 电话。
go

收到真道 2nd 电话。 [複製鏈接]

今日下午 收到电话 ,听日 去IN。 好赶啊。。 唔 知 考啲乜。。
   0    0    0    0

见完了。 大家 分享下。
去到中学部 的一间房,之前 唔知是什么地方。在外面等一阵,阿仔在书柜上摞本书 叫我读。10分钟 左右 ,啲人来齐,2个,一个助理校长,一个中学部的老师,唉我地入去。(全程冇见到其他家长,小朋友)
     好细间房,我同阿仔都有地紧张。
    先问 小朋友, 叫什么  (自己写个名出来),哪里读书,搭什么车来,中午吃什么,中意吃什么,在学校喜欢玩什么,有冇 好朋友。仲问阿仔 有冇问题。
(阿仔  第一次2ND,人地问一句,就望我一眼,总之 ,表现 麻麻)
   之后叫阿仔出去   问大人。小朋友长处? 请举例。短处?请举例? 点解 拣真道?你屋企都几远,有乜打算。讲解之后的流程,如果录取3到5日  有E  MAIL收。 3日之内2300留位。如果冇收到通知   ,4,5月  有位,会打电话问你  仲要唔要。。最后 问你有冇问题。
  大致这么多。

我仔冇兄弟姐妹。

呢两日 在思考,如果收左,,,去不去注册?1 ,我地屋企好远,如果拣呢间要搬屋。2,放弃大抽奖。3, 真道会唔会 有大的变化。。新校长新作风。
‹ 上一主題|下一主題