用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Anyone received SC application form??
樓主: 小K
go

Anyone received SC application form?? [複製鏈接]

醒目開學勳章

Hi Whychan777,

10月7日前要寄到份form去學校, 時間好迫.
最後, 我決定寫上現時學校資料先啊~~
驚唔寫, 老師又會問你小朋友未讀書咩?????

原帖由 whychan777 於 11-10-4 10:42 發表
我都想知...........

同埋到時老師會唔會問"點解唔繼續讀番而家呢間?

點解考慮我地學校呢?

你指申請表?

原帖由 Chingding 於 11-10-4 12:02 發表
請問係咪今日收到信,因為我昨天還未收到

嘩.....咁快........真係好趕喎

原帖由 MicFred 於 11-10-4 12:16 發表
昨晚收到了
9月14號晚先投入信箱
11月5日好早IN, No. 27xx, 09年8月

有無人知要攪幾耐? 預1個半小時唔知夠唔夠?
同日有3間要IN呀!

你咁講又啱喎..........

係呀10月7前要寄返去啦..........好趕

原帖由 yoyowin 於 11-10-4 12:22 發表
Hi Whychan777,

10月7日前要寄到份form去學校, 時間好迫.
最後, 我決定寫上現時學校資料先啊~~
驚唔寫, 老師又會問你小朋友未讀書咩?????

回復 60# MicFred 的帖子

嘩! 邊3間呀? 咁咪撞到7彩?

回復 7# serenema 的帖子

i don't think so
佢地就係有時間, 在張 form 上打好晒名, 出生日期, 有埋form no., 好易sort 次序啦.
不過, 點都好, 有得in 就ok 啦, 只係可能細仔要遲些.....

係呀,我收到confirmation 但直至昨天還未收到表

但係到依家都未有一個細仔即係9月後收到面試申請表﹖我個仔係細仔同表哥仔(大仔)一齊第一日早上去學校交表,表哥仔上星期五已經收到,4/11上午in,我個仔到依家都未收到。

回復 17# yoyowin 的帖子

If you don't tell SC about the recent K1 kinder, how to explain 2008 bb still home-schooling?
I would only let SC know why I want their K1 seat to benefit my kid. I filled the recent preschool's info as well.

我個係大囡喎 Feb 09都未收到表,我第一日寄,應該唔關事

回復 1# cherryird 的帖子

if 妳地有concern, 不如打去學校問下情況.
如果萬一收唔到, 會點安排?
話晒有支票係入面, 唔見支票都要去處理啦.

醒目開學勳章

I have just checked the website.  It said the forms were sent out on 28/9 and if you could not received the form by 21/10, you may call the school.  

I think I will call on Thu if I cannot received the form today

呢樣真呀, 起碼都要知究竟係一次過已經SEND晒所以FORM, 定係分批SEND(我估都幾千張FORM啦), 因為最遲交表日期係10月7日, 張通告寫明遲咗交表就當你放棄架...

明天又放假, 所以真係最好問清楚, 免得到時有爭議嘛..

原帖由 himuimui 於 11-10-4 15:04 發表
If you rec'd the conformation slip but not yet rec'd the application form, will it be better to call and ask ?? The applicatoin need to return to school by 7/10.mouth:" />

我第一日交,30/9已經收到form,如果真係無,要早d call學校.因為7/10就deadline交form!

但係我手上張通告真係寫明10月7日截止喎, 你THU先打, 怕唔怕太遲呀, 不竟明天又係假期呢...

我真係建議你哋今日就打去問清楚囉, 費時一陣有咩"LUCK"漏, 真係喊都無謂啦...

原帖由 Chingding 於 11-10-4 15:11 發表
I have just checked the website.  It said the forms were sent out on 28/9 and if you could not received the form by 21/10, you may call the school.  

I think I will call on Thu if I cannot received t ...

咁你哋要自己衡量下啦...

當然, 我唔排除佢哋分批寄FORM啦, 有可能一個星期寄一批, 如此類推, 可能9月30日收到個批, 就10月7日截止, 今個星期又有一批寄出就10月14日截止啩 (我估架咋, 如果係我, 我唔會博囉, 我一定會打去問清楚, 求個安心嘛)

原帖由 ting-ma 於 11-10-4 15:21 發表

但佢叫人10月21 日收唔到先打喎....

‹ 上一主題|下一主題