用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒學校 1C Homework
樓主: babybabymickey
go

1C Homework [複製鏈接]

回復 4# mvbb2009 的帖子

Thanks mvbb2009 !!!

小女今天病假,收到一本畫簿和 a mini book的紙張,請問要做什麼呢?

回復 40# QOOGIRLZOE 的帖子

那即是說開學日課文是不用默吧! 我最初的理解也是這樣. 今天為了要趕及漏了的默書, 我做了不應該做的事, 就是幫女兒執功課袋及執書包.

回復 1# emilycsp 的帖子

畫冊的第一頁, 我個女話畫自己
另一些有好多, 要等我個女醒再問, 因為佢今日好似好倦, 睡著了, 但未溫中文同做功課
HELP ME !! HELP ME

1C班的家課如下:-
中文: 明天中默, 詞(一,12)5行, 改詞
英文: Vocab list is given
         WS(4)CORR.
         A MINI BOOK
數學:簽小測。反思
常識:工(1), 習作(3)3行
其他: 03/10前交填色工

宗教果張填色幾時交呀? 圖畫簿係咪上視藝堂做唔哂帶返黎做呀? 又幾時交呀?問阿女都唔知幾時交 .

還有想問什麼是成長小先鋒呀

仲有仲有張VOCAB LIST駛唔駛做架, 我見好似有野填. 駛唔駛交返比老師, 定話自己KEEP就可以?今日好似好多問號

回復 1# ANNAFRIEND 的帖子

圖工(1) 6/10交
真係估唔到有突擊數測

無法啦! 大人都無可能做到禁多可況小朋友!
我都有做, 不過是靜靜雞做, 再叫佢執, 其實是比佢過目知帶左咩即!

原帖由 MYCUTEBABE 於 11-9-27 16:13 發表
那即是說開學日課文是不用默吧! 我最初的理解也是這樣. 今天為了要趕及漏了的默書, 我做了不應該做的事, 就是幫女兒執功課袋及執書包.
Bernice

應該唔駛默開學日課文喎. 因為睇返阿女手冊, 老師貼住: 文上(一,2); 詞上(一,2)及開學日. 開學日老師放o係詞後面, 我理解係開學日詞語, 如果係課文, 老師應該加個文字, 例如開學日文, 唔加就好容易誤導. 我見你地話要默埋呢課, 我一額汗

請問簽數測, 是否在空白地方簽個大名 ?

回復 1# wongkaka 的帖子

我o係接近分數果度簽.

回復 8# wongkaka 的帖子

你囡囡仲有訓晏覺? 其實我阿女返黎都好累, 好多時做做下功課就扒o係度. 但我會惡醒佢, 我知好殘忍. 不過如果唔係o甘做, 我阿女會有排訓同埋今晚有排都訓唔著. 我情願下午攪到佢好累, 今晚一達落床就訓.

回復 1# ANNAFRIEND 的帖子

THANKSS !!!! 我個女平時唔瞓的, 但今日好似好倦, 所以比佢休息左一個小時, 已醒了及做完功課, READY TO 溫習
但未搵到WS(4)

WS(4)係改正姐, 阿女唔識串thank都唔黎問我, 自己亂拼, 唉!

WS(4) CORR 今早己交了!!

阿女琴日係寫WORKSHEET 4, 但其實佢果張係WORKSHEET 5, 呢張唔駛改正, 我今日比佢帶返去但佢又帶返黎. 今日先有WORKSHEET 4ja. 我覺得好亂呀, 你有冇worksheet 5呢? 我仲駛唔駛比阿女帶返去呀?遲早整唔見,

回復 10# wongkaka 的帖子

英文應該唔止dict. 仲會有quiz.

今日有數學反思, 但係阿女都唔知反思係咩, 係我幫佢諗架 .

回復 14# ANNAFRIEND 的帖子

我再睇清楚, 阿女今日可能抄錯手冊, 應該係ws(3)corr. 唔係(4)呀
‹ 上一主題|下一主題