用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 2011 一勇班大招集 !
樓主: Aurea
go

2011 一勇班大招集 ! [複製鏈接]

好可憐.......

原帖由 sakurahk 於 11-10-24 15:00 發表
我個仔測驗成績都幾好,不過我覺得考試同測驗對家長和小朋友都好大壓力

派中文卷個日,我個仔因為睇錯分,以為自己好低分~放左學返到屋企就打電話俾我係咁喊,話測得好差~就算講明唔會鬧佢,佢都係咁喊...喊左成10分鐘都 ...

我仔都有犯不小心的錯,始終係第一次,希望佢下次唔會再犯.
本來提咗佢要檢查,不過佢都做唔哂,又點double check.

原帖由 KMKwong 於 11-10-24 23:58 發表
My daughter can finish all, but I think she is very rush and didn't pay attention to the example, some careless mistakes were made!

Thanks, billiebb!
我昨日問仔仔要做邊度,又係話唔知!
我唔理佢,因我都唔識,由得佢自己搞掂算.
我問仔仔有無同過你仔仔捉棋,佢話仲未,反而佢個班另一個同學昨日就同你仔仔捉 .
希望下次有機會一齊玩啦!.

原帖由 billiebb 於 11-10-25 21:25 發表
ipchan
Nick說圍棋練習是任你做幾多,都唔知真定假?

Pls check PM.

原帖由 billiebb 於 11-10-26 14:57 發表
ipchan
你的仔仔是什 麼名呀?

Hi sakurahk,

我仔好鍾意上圍棋,通常都係同你仔仔捉.

我仔仲話你仔仔有時仲會give him a hug,我仔好開心,因佢覺得你仔仔當佢係好朋友,所以佢都好喜歡你仔仔,測驗個幾日一齊坐返,佢不知幾開心!

原帖由 sakurahk 於 11-10-26 15:29 發表
我個仔又係咁~琴日臨返學個陣先話唔記得要做圍棋練習~問我點算~我話小息做番~

Hello, longchumama,

Nice to meet you!
我仔仔現在同你仔仔一齊坐,我仔叫Anson, 多多指教!
你都可以上一勇的facebook,一齊傾下!
https://www.facebook.com/groups/298665710147551/

原帖由 longchumama 於 11-11-14 22:20 發表
很久沒上BK,很高興見到一大招集。我是13号朱仔媽媽,so far 朱仔在學校都開始適應,希望日後可在此多些交流。你們小朋友普通話ok嗎?朱仔的普通話超爛,唔知点算 ...

Dear all,

Come and see the school photos of P.1 Orientation Day.  
Some children have very cute post.

http://krs.school.hk/~pri/e_photoalbum.html
‹ 上一主題|下一主題