用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: joenray
go

2011 ~ K1 喜樂班 [複製鏈接]

原帖由 tracyto14 於 11-10-27 19:19 發表
Hi~我小朋友都係喜樂班!大家好

歡迎~ 終於有個喜樂班的家長啦~~~~~

你小朋友係邊組呀? 我仔仔係樹熊組的!

我女係熊貓組!
http://www.babyhome.com.tw/bb/249972

回復 62# tracyto14 的帖子

歡迎, 以後多D上來傾下呀~~

原帖由 joenray 於 11-10-28 12:11 發表

终於有喜樂班媽咪^^真係開心~
不過我係和平班! 歡迎你@

原帖由 joenray 於 11-10-25 12:07 發表
昨天收到份什麼evi learning 的資料, 好似好多野做咁....

我都幾LIKE親子時間..不過內容有點深,又係我同佢1齊做~.哈哈

原帖由 joenray 於 11-10-28 12:11 發表

10月30日主日係咪係做侍從??之前好似聽你講過,
你上次講生面口果幾位媽咪,
唔知係咪今日坐我前面果幾位 ,
我見佢地d小朋友都好活潑,但聽到佢地話bb房好嘈所以唔入去,但係都有d聲音,如果佢地同小朋友入去會好d~
不過我放左仔仔係6樓兒童部,唔係同佢1齊領聖聲^^
今日主日學開生日會~好開心 ,仔仔都有份,下次帶埋你仔仔1齊反,每次我走我仔都喊(到e+都係~~),喊幾分鐘冇野,你都試下,一齊玩嗎,,哈哈!

原帖由 babybaby0802 於 11-10-30 19:15 發表

10月30日主日係咪係做侍從??之前好似聽你講過,
你上次講生面口果幾位媽咪,
唔知係咪今日坐我前面果幾位 ,
我見佢地d小朋友都好活潑,但聽到佢地話bb房好嘈所以唔入去,但係都有d聲音,如果佢地同小朋友入去 ...

係呀, 我尋日做侍從, 打鐘果個就係我啦, 呵呵..原來我真係誤會左你係果幾個媽媽其中之一....下次落來同我相認呀..HAHA

嗯, 下主日主日學有咩節目呀, 試下早D出門口,帶我仔來先~

原帖由 joenray 於 11-10-31 10:57 發表

係呀, 我尋日做侍從, 打鐘果個就係我啦, 呵呵..原來我真係誤會左你係果幾個媽媽其中之一....下次落來同我相認呀..HAHA

嗯, 下主日主日學有咩節目呀, 試下早D出門口,帶我仔來先~ ...

哈哈,係丫,我都見到有個侍從望上黎,應該係你,你幾時再要做侍從丫??
兒童主日學下次都係係反6樓課室,而家長天地就好似係早餐聚會~~:D

原帖由 babybaby0802 於 11-10-31 14:34 發表

哈哈,係丫,我都見到有個侍從望上黎,應該係你,你幾時再要做侍從丫??
兒童主日學下次都係係反6樓課室,而家長天地就好似係早餐聚會~~:D

唔記得下次係十一月第2 定第3個主日做.

呢個星期睇下來唔來到先.....

原帖由 joenray 於 11-10-31 14:54 發表

唔記得下次係十一月第2 定第3個主日做.

呢個星期睇下來唔來到先.....

好丫,帶埋你仔仔黎一齊玩~!!
我認得你,下次見到你就叫你~你唔好嚇親@@@@
bbq有家長義工join丫
你join嗎??~~ 我會join,,好開心,又有得同仔仔一齊共度時光^^

原帖由 babybaby0802 於 11-10-31 16:14 發表

好丫,帶埋你仔仔黎一齊玩~!!
我認得你,下次見到你就叫你~你唔好嚇親@@@@
bbq有家長義工join丫
你join嗎??~~ 我會join,,好開心,又有得同仔仔一齊共度時光^^ ...

哈哈...咁睇小我?

BBQ 佢媽媽去呀~

回覆 70# babybaby0802 的文章

終於相認了....

我仔都話認得你個仔呀, 話:"係隔離班架嘛....."

原帖由 joenray 於 11-11-7 10:25 發表
終於相認了....

我仔都話認得你個仔呀, 話:"係隔離班架嘛....."

好叻wo,甘都認得!!!
自從見過你地之後,,,,呢幾日我都有見到你個仔,有時放學,有時姐姐湊反學,不過佢唔認得我了,,,哈!

原帖由 babybaby0802 於 11-11-8 16:24 發表

好叻wo,甘都認得!!!
自從見過你地之後,,,,呢幾日我都有見到你個仔,有時放學,有時姐姐湊反學,不過佢唔認得我了,,,哈!

哦~ 始終都係見過一次, 遲d見多d佢就會認得你了.

原帖由 joenray 於 11-11-8 17:06 發表

哦~ 始終都係見過一次, 遲d見多d佢就會認得你了.

嗯,,見多幾次應該好快認得,,哈哈^^
BBQ 我仔仔圈左帶腸仔丫,你地呢@@~
(應該係佢地自己圈,我見到我個仔D畫功+甘多樣佢bbq最LIKE食呢樣,佢仲話想圈埋芝士腸,,比佢笑屎,哈哈~)

希望果日唔好落雨
同埋我覺得學校好多野派,原來1個月派1本工作子紀錄,又多FILE,要特登SET多個地方放佢學校D野~~~!我驚月派月多我唔知放晒係邊~~

原帖由 babybaby0802 於 11-11-8 22:51 發表

嗯,,見多幾次應該好快認得,,哈哈^^
BBQ 我仔仔圈左帶腸仔丫,你地呢@@~
(應該係佢地自己圈,我見到我個仔D畫功+甘多樣佢bbq最LIKE食呢樣,佢仲話想圈埋芝士腸,,比佢笑屎,哈哈~)

希望果日唔好落雨
同埋我 ...

哦~要圈野咩? 我唔知呀, 好似冇收過任何表格喎. 你幾時圈架? D食物唔係學校準備咩? 真係希望唔好落雨啦.我太太當日會出席呀.

今日阿仔話我知, 和平班有個小朋友來左喜樂班呀, 叫xx? 你識唔識呀?

原帖由 joenray 於 11-11-8 23:04 發表

哦~要圈野咩? 我唔知呀, 好似冇收過任何表格喎. 你幾時圈架? D食物唔係學校準備咩? 真係希望唔好落雨啦.我太太當日會出席呀.

今日阿仔話我知, 和平班有個小朋友來左喜樂班呀, 叫家希? 你識唔識呀? ...

係派左張野,小朋友圈左咩食物,可能你地今日派~~

e~.....咪我個仔囉~ ,..
佢做咩黎左喜樂班??發生咩事,,?
老師又冇同我講wo~係咪話去玩/過去拎野..?
快d幫我問下你仔仔... thx!!!

原帖由 babybaby0802 於 11-11-9 14:58 發表

係派左張野,小朋友圈左咩食物,可能你地今日派~~

xxxx,,,,..e~.....咪我個仔囉~ ,..
佢做咩黎左喜樂班??發生咩事,,?
老師又冇同我講wo~係咪話去玩/過去拎野..?
快d幫我問下你仔仔... thx!! ...

我有問呀, 佢話xx xx 推人喎. 所以被老師帶左過來, 坐係企鵝組果度呀. 我問老師有冇鬧佢,佢又話冇喎...詳情我都問唔出咩..你知d小朋友架啦. 都唔知邊句真.....

原帖由 joenray 於 11-11-9 15:10 發表

我有問呀, 佢話xx xx 推人喎. 所以被老師帶左過來, 坐係企鵝組果度呀. 我問老師有冇鬧佢,佢又話冇喎...詳情我都問唔出咩..你知d小朋友架啦. 都唔知邊句真..... ...

你仔仔都講得幾詳細,,同埋佢仲記得個名,甘有記性,
我問我仔,佢講的情況同你仔講差唔多
我諗老師係想比佢冷靜下掛,
因為我問佢佢話佢自己當時係甘喊~我問佢.但係佢話"自己跌親左喊",仲做左當時情況比我睇,所以去左隔離班,但都唔排除係你仔講的原因,因為我唔否定我仔有時都會推人..
不過我下次都問反老師個情況,做咩要帶去第2班先~
唔該晒你提供的可靠消息!!!.
我個仔都係百厭d,已經好努力教佢,但係佢都好似做得唔好,佢反學甘耐我都幾憂心,不過就係要反學學習既.最緊要唔好整親人地就得.mouth:" />mouth:" />mouth:" />mouth:" />

原帖由 babybaby0802 於 11-11-9 18:12 發表

你仔仔都講得幾詳細,,同埋佢仲記得個名,甘有記性,
我問我仔,佢講的情況同你仔講差唔多
我諗老師係想比佢冷靜下掛,
因為我問佢佢話佢自己當時係甘喊~我問佢.但係佢話"自己跌親左喊",仲做左當時情況比我 ...

呵呵..真係你仔仔呀.

咁始終我仔仔係大仔來的. 佢都好頑皮架. 呢兩個星期佢都比老師罰過呀, 玩遊戲時太癲,被老師罰佢坐埋一邊冷靜呀!

我估計xx xx 老師帶佢去喜樂班的原因是鄭老師係級主任,佢帶比鄭老師去處理卦..同埋將佢帶離事發現場等佢冷靜下咁即.

‹ 上一主題|下一主題