用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟小學 2011-2012 小四家長入嚟傾吓
樓主: Derdad
go

2011-2012 小四家長入嚟傾吓 [複製鏈接]

Hi Derdad,
我想問你今年小四學生有冇rugby club 參加,逢星期一練習?

回復 21# pooh仔 的帖子

有呀!  比P.4 及 P.5 逢星期一 2:00 - 3:00

回覆 22# GogoCheung 的文章

Thanks, GogoCheung.

醒目開學勳章

原帖由 GogoCheung 於 11-9-13 14:25 發表
有呀!  比P.4 及 P.5 逢星期一 2:00 - 3:00

睇番張黃色ECA紙,欖球係响灣仔公園練習…
乜裏面有欖球場咩?真係唔知喎?
Best wish,
(\~~/)           天下間沒有不受教的孩子,
(='.'=)           只有不懂教的父母。
(") (")~~O Derdad

回復 24# Derdad 的帖子

借足球場用作訓練. 星期四去跑馬地正式欖球場練習. 以往五年級去跑馬地, 灣仔是比四年級初學訓練.

醒目開學勳章

原帖由 Derdad 於 11-9-2 22:23 發表

但係個仔話今年連改錯帶都唔俾用!
只可以用筆劃咗佢就算!  

問番老師,原來係家課冊唔俾用改錯帶,功課就俾用。

講啲又唔講啲,真係俾個"豆 o靚" 玩死!
Best wish,

醒目開學勳章

原帖由 pooh仔 於 11-9-14 00:52 發表
借足球場用作訓練. 星期四去跑馬地正式欖球場練習. 以往五年級去跑馬地, 灣仔是比四年級初學訓練.

Best wish,

原帖由 Derdad 於 11-9-14 13:06 發表

問番老師,原來係家課冊唔俾用改錯帶,功課就俾用。

講啲又唔講啲,真係俾個"豆 o靚" 玩死!

講起改錯帶, 琴晚係亞仔筆袋, 發現一大抽白色帶 , 見到都唔知好"褸"定好笑, 點解可以搞成咁, 咁就報銷左一套改錯帶

醒目開學勳章

有冇媽咪知星期六嘅班際排球賽,啲仔係咪要Stay係學校成日?
呀仔又無啦啦有份,但係又唔知同ECA有冇撞時間,又唔知駛唔駛向其他課外活動請假…
Best wish,

醒目開學勳章

排球比賽決賽結果:4B勝4D 31:10 !
Best wish,

醒目開學勳章

請問明天嘅班際乒乓球比賽,有冇媽咪知道賽程表?
個仔又話要晨咁早就要起身喎?
Best wish,

醒目開學勳章

班際乒乓球比賽,結果4C班冠軍!
4C班主要都係校隊成員,好難唔贏…

我哋4D班得第三,都好呀!
Best wish,

都叻
Kinkin Mama

醒目開學勳章

好耐都冇KinKin_Mama 嘅post喎…

今日份英文卷都幾蝦人做。
Syllabus 話啲職業唔駛背串字,點知測嗰陣就冇字提供;睇番原來只係話Vocab Ex.1 啲職業唔駛背,My Pal Workbook 內嗰啲職業係冇講明有冇字提供,結果測嗰陣一part 啲字有提供,另一part 又冇…
我個仔就係唔識太空人點串,坐咗响度…

Syllabus 上範圍應該係考 邀請咭,但結果考Poster…

嗰篇國王要起一座飄浮王宮嘅閱讀理解,竟然冇Open Question...

估謎語嗰part,有一題阿仔又傻吓傻吓咁唔識寫「地圖」…
唉,七十分都唔知有冇…
Best wish,

我成日都有上嚟, 不過懶post囉, 又真係懶咗d

但係vocabulary 1真係無太空人, 太空人係my pals入面, 係真係要串的, 應該係小小誤會.
Kinkin Mama

醒目開學勳章

原帖由 KinKin_Mama 於 11-10-31 21:36 發表
我成日都有上嚟, 不過懶post囉, 又真係懶咗d

但係vocabulary 1真係無太空人, 太空人係my pals入面, 係真係要串的, 應該係小小誤會.

我都知Vocab 1冇太空人,但正常諗Vocab 1同 My Pals Unit one都係講緊wish同職業,係份卷度應該都响同一part度考嘛,如果Vocab 1唔駛背,咁樣My Pals果啲都應該一樣唔駛背啦!點知我諗錯咗!老師係分開兩parts考!
Best wish,

醒目開學勳章

請問有冇媽咪今日去過駱克道室內運動場?

幾時會知呀仔有冇被選中入校隊?
Best wish,

明天公佈!

醒目開學勳章

原帖由 mncng 於 11-11-10 21:44 發表
明天公佈!

Thanks!
Best wish,

醒目開學勳章

估唔到免費咗咁多年,今年要交三百蚊印刷費先至有一本校刋!
Best wish,
‹ 上一主題|下一主題