用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: Manman1010
go

P1編咗班啦!! [複製鏈接]

我個仔都係1B班, 同你個囡做同學仔, 多多指教!
原帖由 annvuchan 於 11-8-30 12:32 發表
我個女1B... Mr. Chow & Ms. Ng

bchi, mr. wong係唔係嗰個鬼鬼地, 少少似陳冠希的阿sir ?
原帖由 bchi 於 11-8-30 14:19 發表

噢 egan 媽媽,  y  ??????
太辛苦啊............ 一個咁靚仔的老師要留到咁夜, 又要跑上跑落幫我搵手冊 wuwuwuwwu , miss miss 啊.

hi, Chloe媽媽, 我個仔都係1B, 以後多多指教!
因為老師係打屋企電話, 婆婆接聽, 所以唔知有關書既安排。我係mass purchase day問過, 佢地話未有既16本書,會係9月2日派番俾小朋友。但睇完你既留言, 我即刻打去學校問, 佢話要自己去舊校攞, 唔係派俾小朋友帶返屋企, 咁即係又要行多轉去學校, 真係好麻煩
除左書本之外, 校車問題都搞到我一頭煙, 因為上落車既地點都好唔方便, 完全冇瓦遮頭, 好天曬, 落雨淋, 要老人家接送好麻煩, 打去校車公司又話冇得改, 打去學校找幫手, 又找唔到負責老師。之前已經睇到去年校車安排好混亂, 估唔到今年都係咁
原帖由 chloe117 於 11-8-31 00:52 發表

另外今日MR.CHOW打電話同我講小女讀1B後,我問他需唔需要帶書,因上次書商欠我幾本書未有,佢先話星期五書商會嚟,問佢幾點至幾點,佢話好似上午,跟住問後面同事先知係朝9晚5,咁我問佢有無另一日,星期六得唔得, 佢話書 ...

係呀! 買書時都係同我講話小朋友帶返家, 點知e+又話9月2日 9am-5pm返上鄉道校舍攞 , 我留左電話, 叫負責老師打俾我, 搞清楚究竟要點樣?? 有消息再報料
原帖由 Sammiktt 於 11-8-31 11:47 發表

Hi KimB & Chloe媽媽,
關于欠書, 買書時明明話開學時會比小朋友帶返家喎~ 而家又要自己攞? 仲要返舊校攞? 知唔知几時可以攞呀?

課本一定要返舊校攞, 如果9月2日去唔到, 可以星期六9am-1pm去攞, 總之唔會俾小朋友帶返屋企

lieyeemama, 你搭邊條線既校車? 竟然咁危險!
另外, 我今朝都再問清楚老師, 書本唔駛去舊校攞, 會交俾小朋友帶返屋企
原帖由 lieyeemama 於 11-9-1 09:59 發表
Oimingoiming, 家長當然無得跟啦!我個站得兩個小朋友上車,但係得番一個位,佢地上左車企左嚮度唔知點好,阿姨就叫佢地一齊坐,3個人坐2個位,d位又窄,根本坐唔到,最危險就係仲要坐車頭,已經坐得半個身,前面仲要無野擋住,一dub break ...

回復 41# oimingoiming 的帖子

阿囝大概10pm瞓, 朝早6:15起身, 佢今朝都話好眼瞓

點解要帶咁多呀? 我只係帶左4本, 阿囝話冇用過添
原帖由 oimingoiming 於 11-9-4 20:39 發表
嘩!明天帶成十一、二 本書,好重呀!

bchi, 咁都俾你發現oiming出公仔出都好亂
我淨係第一日跟左阿囝返學, 我坐小巴跟住架校車, 我仲早過佢地到學校, 因為校車要轉一個圈先落車, 而我就係"鄧xx"中學落車
so far, 阿囝話返學都ok, 我俾張有老師相既chart佢睇, 佢話俾我聽邊個教英文, 中文同GS。佢仲話昨日既意粉好好食
不過, 阿囝佢話有個同學仔 "賴c"   
原帖由 bchi 於 11-9-6 09:25 發表

OIMING,

你d 公仔都出得好亂下喎

你都識講啦, 女女小一啦嘛, 仲跟車,  要學識放手啊媽媽 ~~~~~  

ic 你土木工程署, 我係房屋署呀, 尾站係德蘭呀. 你尾三來架 kkeke ...

bchi, 唔係curry, 係茄汁呀!
阿仔都係坐同一條線, 不過佢再早d, 係商場上車, 佢話坐校車好嘈
e+都係我幫佢執, 因為佢都唔知邊本打邊本,連我都有d混亂,因為太多書,有時都唔知帶邊本先啱

原帖由 bchi 於 11-9-6 10:04 發表
kimb,

你仔仔係咪食curry plasta 呀 ?? hahahah  

kimb, 咁你仔仔係搭邊條線架 ??  
初初執書包係會亂d, 遲下, 佢地手冊上都會寫返聽日帶咩書咩書, 你上學期每晚都上網對下佢地寫得啱唔啱囉, 下學期就個個都做到,  ...

bchi, 唔係curry, 係茄汁呀!
阿仔都係坐同一條線, 不過佢再早d, 係商場上車, 佢話坐校車好嘈
e+都係我幫佢執, 因為佢都唔知邊本打邊本,連我都有d混亂,因為太多書,有時都唔知帶邊本先啱

原帖由 bchi 於 11-9-6 10:04 發表
kimb,

你仔仔係咪食curry plasta 呀 ?? hahahah  

kimb, 咁你仔仔係搭邊條線架 ??  
初初執書包係會亂d, 遲下, 佢地手冊上都會寫返聽日帶咩書咩書, 你上學期每晚都上網對下佢地寫得啱唔啱囉, 下學期就個個都做到,  ...

hi oimingoiming,

我阿囝都話好快就要食完飯, 但我又唔記得問佢有冇食曬, 佢淨係同婆婆講好口渴, 因為飲曬d 水, 我教佢如果飲曬要同老師講落操場添水

原帖由 oimingoiming 於 11-9-6 13:53 發表
Hi Kim B,

我女女話食咗一半都無!
話得好小時間食喎!haha

我問左阿仔, 佢話唔係唔夠時間食, 係之前既小息食左蛋糕, 所以食唔曬個lunch, 不過第二日佢已經食曬啦, so far 佢話都幾好食

我問左阿仔, 佢話只係教IT及PE既Mr Li最惡, 其他老師都ok, 阿仔話上IT堂時, 同學做錯野, Mr Li會好惡咁鬧人, 佢話見到呢個阿sir驚到震,但上PE堂時, 佢又話有時Mr. Li 好搞笑
我個仔最like Mr Chow, 佢話mr chow昨日仲話佢食飯食得快添
至於教 英文Phonics既Mr. Resnick, 阿仔都話ok, 唔惡

原帖由 annvuchan 於 11-9-7 10:22 發表
我女都係 1B班, 兩日佢都食吾晒個飯, 佢話無時間喎...
另外, 我想問下 1B班的同學仔對D老師的意見係點呀 ???
我個女的感覺係 " 佢地好惡 ", 只有 Mr. chow 好...

...

如果真係好似佢地講得咁惡, 真係有可能唔俾去洗手間, 所以我同阿仔講, 小息一定要去小便, 如果唔係上堂冇得去

原帖由 Manman1010 於 11-9-8 12:07 發表

阿女話有男同學舉手想去洗手間,Mr. Li都唔俾呀,不過我諗唔會啩,可能阿女誤會咗啫:(

我阿仔仲遲半小時先瞓, 佢都有話眼瞓, 有日放學返家做完功課後,頂唔順要瞓左1小時

原帖由 Manman1010 於 11-9-8 12:19 發表

阿女9:30瞓,6:25起身但係都唔夠瞓!!我哋以前返下午班,會瞓成十個幾鐘

jackybaba, 你形容得幾好, mr. li 似史力加 !!

原帖由 JackyBaBa 於 11-9-8 22:34 發表

Kaka...Mr.Li 果種我可以話係扮惡嫁咋,我係早會時見過佢,大隻佬,其實佢內裡好有愛心,我會話好似史力加咁,其實學校裡冇一兩個做殺手又點鎮得住班馬騮ar,唔通個個都係山吹老師咩...雖然話係快樂學習,但唔代表任意放縱,要知 ...
‹ 上一主題|下一主題