用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 YORK 人人都收?
樓主: chungmanchung20
go

YORK 人人都收? [複製鏈接]

見好多POST都話YORK 人人都收。有咁多位咩?我幫仔仔報左,不過學校話佢係細仔所以遲D先IN。我怕收左大仔細仔又無咁多位啦。
   0    0    0    0

原帖由 rebeccalo 於 11-8-26 06:54 發表

早幾年就係人人都收 . 但依2年吾係 , 因我阿女畢業果年開始 , 考小學(私校)個個都考得好 , 而叩門亦叩到 , 以我所知kv同sc依幾年考小学吾係太好 ,所以咪多左D人佈York . ...

我聽完佢個talk覺得佢個course都幾intensive。不知我隻細b得唔得。

原帖由 rebeccalo 於 11-8-26 07:59 發表

你阿B細月出生?

12月呀..係細b中既細b...

原帖由 Sumyeema1 於 11-8-26 08:03 發表

恭喜你個女考到好小學。

我揾晒 york 個 website, 都揾唔到 york 考直資/私校 d 資料。  以果位校長即性格,如果畢業生大部分出路好, 整個 chart /表出來, 你估 d 家長仲唔飛埋去咪?
點解唔整個 list 出來呢?:questio ...

我見stafford好似有呢個list喎

原帖由 MeganTT 於 11-8-26 18:39 發表
No worry.My girl is born at Nov who accepted at am international class even the interview date is a bit late. however, she didn't switch to York as she study in the current kinder......

Thanks! 我去完簡介會之後都幾鍾意架,學校又大。我相信仔仔都鍾意架。而且我仔仔返playgroup好鍾意NET,所以我都諗住俾佢讀YORK OR STAFFORD。

原帖由 Jenjo 於 11-8-30 09:05 發表
Hi, chungmanchung20,
我已經報咗2012年度n班, 但係未收到通知有簡介會. 你仔仔是否報咗2012年度的k呀?? 知唔知大約幾月會interview? Many thanks!

本來letter話27/8, 但係後來有老師打黎話我個係細仔所以遲d先見。不過就無講幾時。

原帖由 saltato 於 11-9-9 10:07 發表
我個b細仔(10月底), 8月27日in左啦...所有小朋友都好叻, 得我隻b仔響度喊...

入到課室又想喊, 好彩有d blocks比佢玩先分散佢既注意力, 希望考到啦, 我都好鍾意佢地, 教英文真係好好, 我大女讀另外一區既 ...

你大女好叻呀

我仲未收到信呀...我地報國際班n1呀

原帖由 大白豬 於 11-9-14 01:26 發表

剛剛收到通知囡囡, 24 sep interview. 囡囡比較怕醜. 我都好怕囡囡見到miss怕醜撲理我到又或者喊. 我交form時問佢地通常幾時interview, 佢地又話等bb歲半左右先安排, 點知都唔係. 你大囡係另一間分校讀緊, 收的機 ...

我仲未收到信呀...我地報國際班n1呀

我仲未有得in......

唉, 我對york的admin有d失望。我之前收左信8月in, 佢就打黎話細仔要遲d。我見仲未有通知,9月10月都打過電話去問。每次都叫我留電話但無人覆。直到今日我再打去,佢就係電話到俾個時間我,連interview letter都唔寄啦,叫我用反舊個封。我估唔係打去問佢應該會miss左我個仔個interview啦
‹ 上一主題|下一主題