用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖文德天主教小學 有冇2011-2012 升小二家長?
樓主: QQ_Monster
go

有冇2011-2012 升小二家長? [複製鏈接]

我個女都無份玩呀,不過佢話我知開學無耐就有2日咪要全部小孩著運動服,就是選那些小孩玩邊樣,我個女都有不開心,佢不開心是自己在選的時候明明跳遠跳過晒d同學都無選到佢xdddd~~不過又是全校運動會,應該全校有得玩,我只知P.1-2無得玩既會有集體活動~我見3年級每班都大約有18人有份比賽,而1年級就冇咁多人有得參與...

但是佢通告是7項,不是每級都7項...3年級好像得4項,1年級得3項玩...

另外今年學校真是好多蚊呀\..../唔好話咬小孩,大人都咬-=-

醒目開學勳章

其實我曾經有一刻都好想問下老師,但又怕會給老師覺得我係麻煩家長,又怕會影響到呀女, 結果都係無問到

原帖由 sour-lemon 於 11-9-28 18:45 發表
Hi TungTungB & QQ, 好明白妳們孩子的感受, 小朋友去運動會, 自己卻沒份參予, 唔明學校點安排, 既然咁多人有份比賽, 點解唔係全部有份, 而要少部份學生失望, 可以係"文德家書"反映給校長知. ...

TungTungB, 算啦, 唔好唔開心, 其實開唔開得成現在都成問題, 個日可能落雨呀, 如果係, 好多比賽都可能要取消.

我覺得下次有運動會, 如果唔係人人有份, 就應該清楚d講俾家長知, 一班會選幾多人, 有咩項目, 點選法, 幾時選... 出通告等我地呢d要上班或少見到老師的都得個"知"字.

醒目開學勳章

QQ_Monster,

其實我都知唔應該為咁少事已太介懷, 但仲有一D其他問題加埋一齊就令到我自已都有D唔開心, 但仲要諗D自已都覺得好索強的理由去開解呀女

係啦, 星期五真係好有可能會落大雨, 雖然呀女無份比賽, 不過佢都好期待可以去運動會, 因唔洗上堂嗎!

原帖由 QQ_Monster 於 11-9-29 00:04 發表
TungTungB, 算啦, 唔好唔開心, 其實開唔開得成現在都成問題, 個日可能落雨呀, 如果係, 好多比賽都可能要取消.

我覺得下次有運動會, 如果唔係人人有份, 就應該清楚d講俾家長知, 一班會選幾多人, 有咩項目, ...

好耐無上黎LA,呢排忙都C AR, 好在今朝打8號,睇開天文台,就上下BK,好多POST要追返,今日8號,有得休息下,開學之後,朝朝搞兩個女出門口返學,真係趕C,依家都由得工人送阿妹返學算LA,到放學又令我頭痛,工人接得阿妹,又遲左接JOVI,仲要唸下點安排好,講開運動會,依家咁的天氣我估除消多LOR,見有D同學無得參賽,的確會唔開心,有機會等我向學校反應下吧.

你地仔女返學後點AR,依家3年級,要阿女獨立,我只係同佢CHECK有無做功課,手冊個D都無咩點CHECK佢,唉,真係比佢激C,個日忙,無同佢CHECK得咁仔細,已經欠交一次功課,仲比老師寫左係手冊後面,尋日手冊又比人蓋印唔記得帶諄本,激C我LA.....

yiuyiu730, 好耐無見你
你個女都好叻架啦, 我希望四年級我可以唔駛check 功課同手冊啦.

各位,運動會取消AR, 聽日返半日,放12:15AR, 學校網頁已有資料,有時間去LOOK 一LOOK LA.

原帖由 yiuyiu730 於 11-9-29 13:15 發表
各位,運動會取消AR, 聽日返半日,放12:15AR, 學校網頁已有資料,有時間去LOOK 一LOOK LA.

thx~~

我近來都好忙,由其當兩個都在同一日要默書,我有日自己都覺好笑,左手羅住P.1英文默書,右手羅住P.3中文默書,左一句英文,右一句中文和她們默書....我有時都覺得自己有點像機械人呢xdddd

中午為了妹妹差不多中午都去學校做義工...忙過以前返工呢,媽媽這一課真是人生最長的課題。

剛剛上網check 咗功課, 中文要作詩, 二年級就要作詩, 真係暈...

剛剛收到中文默書成績, 竟然讀漏咗一課生字, 究竟係我幫阿仔温漏咗一課書, 定係老師無講過但又默咗呢?  但我check番手冊同網上功課都無講過話要默個課書喎.

‹ 上一主題|下一主題