用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有冇人上過cambridge?
go

有冇人上過cambridge? [複製鏈接]

我想問下你地通常上幾堂架?
有d上12堂,有d上22堂..
其實有咩分別..同埋有咩教架?點教架?
   0    0    0    0

原帖由 adawyc 於 11-8-18 23:15 發表
你想報第幾level?  Starter, Mover, Flyer, KET or PET?  每間centre手法都唔同, 有d真係會拖長教, 但有時都要睇下你小朋友ge進度.  我cousin個間會上14堂, 之後老師會建議須唔須要加堂. ...

ABC PATHWAYS 要8-10個月一個level 喎??!! (有錯請指教)

會唔會睇下小朋友程度同報讀嘅目的呢?

以香港小朋友而言,佢地英文都有一定根基如果考比較初級嘅試,可能讀嘅時間可以少D,報讀課程只求比佢有自信同埋知道應考內容及程序,。

如果已經考到較高程度嘅,考嘅或者已經超越學校教嘅,咁佢要經過「學」嘅階段先可以考,讀嘅時間會耐D。

我有朋友都係自己買歷屆試題比小朋友做就去考,考得都有十幾個盾。
因為我小朋友比較膽小,我就係暑假同佢報british council應試攻略(9小時),等佢知道考試程序,之後自己係屋企做歷屆試題,都OK喎。

我睇british council都有24小時嘅課程同9小時嘅應試攻略,所以係睇小朋友特點去揀課程,如果係YLE,或者唔讀都可以。

真係好貴,唔知值唔值,不過算了,我自己俾呀仔睇碟,佢都識咗少少,慢慢來,我寧願留返啲錢學其他實戰課程
‹ 上一主題|下一主題