用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 賽馬會體藝中學 交流區
樓主: ntstgt
go

賽馬會體藝中學 交流區   [複製鏈接]

係我呀, 1C果個, 之前個user name login 唔到, 所以之後都會用個新名, 亞女話中文測驗老師改左一半已有一半人肥佬, 唔知真定假 , 有無人知今晚家長會時序

但我個女話無得入去玩喎, 300蚊係午飯跟車資

唔好意思, 可能個女唔會了老師的說話, 佢話果日叫全校活動日

想問下平日Uniform test會唔會計入成績表內, 若會考試及Iniform Test 各佔比重如何?

登入網頁可找到去年的past papers, 但是否只得去年的papers, 另有關平時分比重謝謝回覆, 我想應不過20%吧

亞女昨日同我講話對間學校好有歸屬感, 大家有無睇今期Newsletter, 校長篇有關姚明嘅文章都幾有意思

好耐無上BK喇! Update 下先, 我個女都無肥佬, 不過佢覺得成績不及測驗好所以有少少失望, 後來佢又自我安慰, 話攞D經驗喎, 不過今日係佢強項科目派卷, 希望佢開心D啦!

講起普通話阿女話好深喎, 連個監考老師都做埋一份, 個老師都話佢有D都唔識

Hi! 我又上來啦! 個女話LS Exam 份卷好多人夠鍾做唔完, 結果全班1/4人肥佬

^^.    發表於 12-6-26 20:22

回復 mercurycc 的帖子

The book should be green color, the bookshop said that there is mistake on the booklist, it should be no "+" that means the book name should be "Upstream intermediate B2"

mercurycc  我前日知道啦! thx  發表於 12-8-19 10:44

回復 kanlawts 的帖子

kanlawts 多謝你報料, 以下文憑試成績是如何知道的?
體藝有約60%(33222),94.1%英文合格,通識都有95.3%合格

回復 kanlawts 的帖子

Thank you kanlawts! 其實有無人問過大學入U percentage? 因為60% (33222) 合入學資格唔代表入到U, 不過LS有成90%以上pass 又比想像中好, 以第一年計算OK, 唔知其他中學成績如何呢?

但今年應該降了, 一來人數多了有F.7及F.6一齊報U, 二來文憑試考得33222只有60%, 即以文憑試計實際入U率必定低於60%

有無人知教中史個謝Sir咩事, 佢好似幾日無返仲見報, 可否話我知

終於找到有關報導, 原來是他個人的事, 已經了解及解決了應該對教學無影響

回復 fyhui 的帖子

頭5名約平均分75-80, 第一果個好似有80幾平均分
‹ 上一主題|下一主題