用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 "何文田官立vs旺角勞工子弟"邊間好d ? ...
go

"何文田官立vs旺角勞工子弟"邊間好d ? [複製鏈接]

請問"何文田官立vs旺角勞工子弟"邊間好d ?
睇khmama"全港中學排位表"何官跌緊勞工子弟升緊!

(2009跟2010對比)

如果兩間都收,妳會讀邊間 ?

請比d意見,謝謝!
   0    0    0    0

一樣  

我會揀何文田官立, 聽聞校風唔錯, 如果叻可以入讀英文班

我覺得勞工子弟老師好好, 校風樸實, 校舍又大, 是band 2A, 而且有一班英文班, 而何官好似無英文班, 我個人覺得前者較佳

原帖由 renewdanny 於 11-7-6 14:55 發表
一樣  

醒目開學勳章

paul_lee,

我妹妹是F.1 TO F.5 都係讀勞校,以下哪位猛人都是她五年同學。

妹妹告知我,當年她是在精英班,讀書氣氛好好,因為有一半是新移民同學,他們很用功讀書,勁勤力;由於他們家境不好,而勞校又有一個已打通的自修室+圖書館,很多學生都好懂得利用學校資源,狂睇課外書。同屆有5-6拔尖入左大學。

妹妹想提醒新生,勞校之中文程度比普通中學深,作文要求好高,可能是遷就番新移民同學。

另外,課外活動勁多,佢話勞校非常谷精英班成績同課外活動。(當年妹妹有玩野外定向和中樂)

http://yukz.com/hkstar/html/030807ap_star.html
http://www.fightclub.com.pk/text/s-651436-p-1.html

原帖由 paul_lee 於 11-7-6 14:33 發表
請問"何文田官立vs旺角勞工子弟"邊間好d ?
睇khmama"全港中學排位表"何官跌緊勞工子弟升緊!

(2009跟2010對比)

如果兩間都收,妳會讀邊間 ?

請比d意見,謝謝! ...

多謝以上咁多位意見

原帖由 Yukyuk 於 11-7-6 15:20 發表
paul_lee,

我妹妹是F.1 TO F.5 都係讀勞校,以下哪位猛人都是她五年同學。

妹妹告知我,當年她是在精英班,讀書氣氛好好,因為有一半是新移民同學,他們很用功讀書,勁勤力;由於他們家境不好,而勞校又有一個已打通的自修室+圖書 ...

thanks yuk yuk
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

我會揀何文田官立.
我知道有考頭幾名轉校去Band1英中,
成績仲幾好.

回復 1# lk362 的帖子

如果加埋九龍塘香島中學, 邊間好d ?

I wanna know too..

上網search過, 應該香島好d, 不過原來勞校都係唔錯既學校, 今年班反而不減反加tim.
‹ 上一主題|下一主題