用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 褔建中學校巴加價加得狠
go

褔建中學校巴加價加得狠 [複製鏈接]

一個學期車費只交$1250.00,  新學期是單程每個月(是每個月)$650. 你話嚇5嚇人, 學費都是每月$1038.00, 章程內話與小學部校車合併, 哦, 原來合併後會加成咁多, 真是耐人尋味.

0    0    0    0

咁岩你是2816,我又是2816, 哈哈
我都收到通告, 正如你所說真的加得狠, 為何要跟小學合併???? 合併後是不是車程時間加長咗. 其實學校是不是叫我們5好搭呀! 加幅比學費多好多呀.

回覆 1# KCL2816 的文章

可能學費加唔得多,只好在校車落手。

一個學期車費只交$1250.00 ?? 一年只交 $2,500 ??? 學校一定有大幅補貼啦!  

新學期是每個月$650就要睇你車程有幾遠, 現在油價真的貴了很多, 這個價錢只是一般消費, 可能兩三個地鐵站距離已要這個價.

原帖由 friendly_2816 於 11-6-20 16:05 發表
一個學期車費只交$1250.00,  新學期是每個月(是每個月)$650. 你話嚇5嚇人, 學費都是每月$1038.00, 章程內話與小學部校車合併, 哦, 原來合併後會加成咁多, 真是耐人尋味. ...

原帖由 KCL2816 於 11-6-20 16:12 發表
咁岩你是2816,我又是2816, 哈哈
我都收到通告, 正如你所說真的加得狠, 為何要跟小學合併???? 合併後是不是車程時間加長咗. 其實學校是不是叫我們5好搭呀! 加幅比學費多好多呀. ...

禁平 ?
我阿細小學保母車費由鑽石山 >> 樂富都要收 $530 / 月啦 !
尼間直資學費已不算貴 , 原來之前車費禁平 . 係真吾係真呀 !

$650.00是單程, 不是雙程喎!!!

禁平 ?
我阿細小學保母車費由鑽石山 >> 樂富都要收 $530 / 月啦 !
尼間直資學費已不算貴 , 原來之前車費禁平 . 係真吾係真呀 ! [/quote]

回復 1# friendly_2816 的帖子

$650 / 單程要看是由那處到那處 . 但如是鄰區就很貴 . 看看有否其他校車可選擇 . 如保母車等 . 因那區都多學校 .

其實現在很少校車會只收單程錢, 唔理你坐唔坐足, 錢就收足!

Hi all,

I am interested this school and want to know has there many homework to do?  Do u know have there any school bus route to Tseung kwan O and how much for a month?

Thanks!

中學唔同小學嘛,唔係"甘"多人仲坐校車,很多中學根本無校車服務,覺得貴咪唔好坐囉!(唔洗"甘"勞氣喎!)

原帖由 friendly_2816 於 11-6-20 16:05 發表
一個學期車費只交$1250.00,  新學期是單程每個月(是每個月)$650. 你話嚇5嚇人, 學費都是每月$1038.00, 章程內話與小學部校車合併, 哦, 原來合併後會加成咁多, 真是耐人尋味. ...

Just got the route and fares this morning, from yau tong/lam tin to school (single journey) $1500 for 5 months.  OK, not expensive.
My son will take it.
‹ 上一主題|下一主題