用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 【48網】 派位結果 、叩門 ……………… ...
樓主: chumamma
go

【48網】 派位結果 、叩門 ……………… [複製鏈接]

據我所知,油基顯已經衰左,因為6.10已經有人可以面試了。我都無收到電話有得IN。我都去了油基法筆試。本來聖愛德華我入到第二輪面試架,但同油基法筆試撞左,所以無去IN。因為聽講座的時候覺得間學校好注重校外比賽的成績。太活動式了,我不太喜歡!
原帖由 lsy9255 於 11-6-10 21:51 發表
BebeYY
上年牛基顯同官小都收妳囡囡,都算幾好!但現我叩了二間,都已冇機會啦!我只叩四間,明天基法筆試,我諗都幾難!最後一間油基顯,可能in都冇機會。心情好down! ...

我住油塘,呢幾日幫阿女叩門,月華街基法已經收左,油塘基顯已經衰左。油塘基法星期六已經筆試。如果OK16號前再通知面試。我還另外叩了聖安當、陳呂重德,未面試,都有成功的機會。如果月華街基法、聖安當、陳呂重德都成功的話應如何選擇呢?聖安當、陳呂重德比較近,月華街基法較遠,校舍小。但聽講幾好。所以唔知點揀好。有經驗的媽咪請俾D意見啦!謝謝!

回復 5# lsy9255 的帖子

我囡囡派閩僑小學啊!今日都收到油基法的電話,明天去面試!希望OK啦!對聖安當的印象MAMA,因為都聽到幼稚園老師和一些家長話唔好。但就真系近啰!都唔知點揀好。

回復 6# lsy9255 的帖子

聽講陳呂重德的尖子班功課好多,英文特別深,小朋友讀得辛苦。但我最中意距可以每月給600元就有老師輔導做完功課6點先放學。啱曬我呢D要返工既。

回復 7# hkflyboy 的帖子

我6-13 11:53收到電話,我朋友都是差唔多時間收到電話,但另一個朋友就無收到電話。

上星期六是筆試。只要有交叩門信的都可以筆試。今日是要見家長和小朋友的面試
原帖由 2boysmami 於 11-6-13 20:52 發表
點解你明天可以去油基法面試?乜唔係上星期六見左咩?

今日去了油基法面試,覺得阿女表現無之前咁好,可能見多幾間開始知驚了。今日2間官小都叫我去見啊!牛官小16號,秀明道官小21好。因為暫定月華街基法,所以都唔知仲去唔去見好!而且月華街基法25號要開家長會和買校服了,而官小得唔得要到7月初先知。唉~~派得唔好要去叩門,依家又要林點揀,6年的小學生活啊,好驚揀錯啰!有無家長可以俾D意見啊?

回復 1# joycewpy 的帖子

問阿女:1.幼稚園名,2.中意上咩堂,3.做完功課會做乜
問家長:1.點解揀基法2.有無來學校參觀3.會唔會支持家教會

回復 1# acomcom88 的帖子

已PM你!

回復 3# joycewpy 的帖子

每個人都是10分鐘左右。

回復 1# Raisin 的帖子

電話通知面試。

距有2個星期六18/25面試,可能通知有先後姐,唔使擔心,我入表的時候問過,是全部都有得面試架!
原帖由 Raisin 於 11-6-15 23:03 發表

我都有入表,但無通知面試。

咁你系咪決定去基顯啊?油塘基顯嗎?
原帖由 akina_yeung 於 11-6-17 17:23 發表
交咗五封叩門信, 聖安當, 基顯, 基法, 藍循, 平田李兆強...

基法同李兆強13號打嚟有2nd In, 14號基顯打嚟話己經話我成功了... 藍循同聖安當因為interview既通知己經太遲, 我唔想再三心兩意所以拒絕了...

我覺得自 ...
‹ 上一主題|下一主題