用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 續:子女有"大腦麻痺症"的家長站 (2) ...
樓主: ndw
go

續:子女有"大腦麻痺症"的家長站 (2) [複製鏈接]

大家好!
我用左幾日時間睇晒你地d post (由part 1開始),覺得你地好叻!!
我囡囡而家8個半月,唔識坐,唔識轉身,唔識拎野,唔識搵聲音
6 個月時已排cac,做左聽力test,聽覺冇問題,約左9月11見醫生
我地覺得佢對眼好似睇唔到野,帶左佢睇眼科,醫生懷疑佢係cp,而家book左27/8去私家做mri,其實都有心理準備,但真係好難接受,好驚!
呢排返工,食飯,訓教,我個腦只係得亞女,好辛苦!

見大家都冇留言好耐,可唔可以update返小朋友而家既情況!!tks!

回復 jor_mankiu 的帖子

Thanks for your reply & share!!

太貴真係負擔唔起! 如果亞女真係有事,遲d仲要多d時間照顧佢,都唔知仲可唔可以返工!!

你大仔好叻叻,可以追得返! 除左政府,你有冇另出去做其他治療?

亞女係我第2胎,仲有個哥哥,讀緊k2,哥哥而家係我精神支柱,見到佢我心情好d!!

you're right ! this is life. Cheer up and have hope. Let's add oil together!!

希望你3rd仔仔好快追得返!!

jor_mankiu

我地都計過唔做野真係唔得,大家都好大壓力,所以點冇時間,我都會做下part time,
d私人訓練真係好金,仲要係長時間!
咁你大仔果時有冇排政府訓練?

HI,QQP
可以係呢度分享的確幾好,因為同身邊D人講,佢地都唔知係咩,跟住仲要解釋,已經唔想成日提住,每講一次自己就唔開心一次,唔係咁想!
其實都仲未知我女咩事,要照左先知,佢係發展慢,眼科醫生話佢眼球正常但好似睇唔到野同斜視,就懷疑佢係CP,叫我地去照下!
星期一照,希望唔好打風!!
唔知係咪生佢時焗到,因我係開到一半生唔到要開刀!!

‹ 上一主題|下一主題