用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 Violin ATCL Exam
go

Violin ATCL Exam [複製鏈接]

小兒將參加ATCL Violin Exam!

唔知係咪不易過関的呢?
如要找老師市价要多少?
伴奏老師$$要多少?
謝!
   0    0    0    0

多謝回覆!

可否有經濟一些又可以幫到佢的介紹?
有否過來人分享一下考試要求,經驗?!
謝!

原帖由 ilovethiscow 於 11-4-8 13:29 發表
都係果句... 你要咩quli o既老師?

我幫你問下 Michael Ma 收唔收佢都得ga wor... 只係佢收千幾蚊一堂

伴奏一般要收到$4000 左右

回覆 3# katelam 的文章

只要安排和準備得好,Violin考ATCL並不太難,每年考取的小朋友為數並不少。
孩子多大了,是否暫時沒有學?之前考了8級?心目中會花多少時間準備?之後會否繼續LTCL。何以不跟之前之老 師,先略作估計!伴奏不用太擔心,跟到老 師再說。
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

Agree. 就算你上老師到學, 有料老師至少都收500-600一堂吧。伴奏真係要搵專業,我以前考LTCL唱歌搵個伴奏係收600/hr,但真係彈得好好,兼且幫你好多,唔係一般鋼琴老師做到。

原帖由 ilovethiscow 於 11-4-8 15:13 發表
其實 你小朋友都去到ATCL...

最好搵返一個at least 演藝學院出黎O既老師 因為教佢一D演奏技巧係好重要的

去到呢個level 佢地上門大約都會收$1000/堂

回覆 7# miss321 的文章

‹ 上一主題|下一主題