用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 KV PM 轉 AM
go

KV PM 轉 AM

請問有冇成功例子??

3年前, 我幫仔仔send 信, 唔成功, 可能我懶, 只send 了一次 + 理由唔夠.

今次到女女, 我send 了一封, 冇回音, 再打去學校問, office職員話會有機會的, 叫我等.....或再send 信去. 我又send了第2封. 但理由都唔算太夠. 只係講因為大仔將會返am 小學, 如果妹妹返pm, 照顧者分不到身接送/照顧....

而家都仲等緊回覆.....有冇媽咪轉到嫁? 寫左幾多封信及有冇乜野心得??

Usually people wants to change PM to AM. So you may have chance change AM to PM.

OH, 太大意喇, 原來我攪錯左....

係PM 轉AM先岩....

機會真係好微....

我係成功例子, 由PM轉去AM, 我大約給了兩封信, 收到KV收小兒, 即刻寄轉AM信,註冊當天再比多一次,之後收到回信話可以讀AM。
原帖由 dlmcdlcl 於 11-3-25 22:38 發表
請問有冇成功例子??

3年前, 我幫仔仔send 信, 唔成功, 可能我懶, 只send 了一次 + 理由唔夠.

今次到女女, 我send 了一封, 冇回音, 再打去學校問, office職員話會有機會的, 叫我等.....或再send 信去. 我又send了第 ...

我仔當年也可轉回am, 註冊當天交了信, 之後收信(約一個月後)話ok

我問過kv佢話無得轉am, 又話am已full, 我仲以為無機會轉am添, 但我已經交左pm留位費, 同埋我想問下寫信係咪一定要寫英文信架?

繼續寫信啦! 個人覺得寫英文信比較好, 因為學校給家長的信也是全用英文的.

hi, 幾位靚媽,
請教一下

想問下KV 有冇NET 老師呀?

因為成日聽到有人講KM有 NET 老師, 都無聽到KV 有.. 想了解多少少係咪 KV 真係無外籍英語老師呢?@@
THANKS!! :)

醒目開學勳章

我舊年係waiting收pm既
註冊左之後我先send信request 轉am
差不多6月就有人打比我話ok轉到
同埋話唔會有confirmation letter

跟住再收信已經係show am class 架喇

kv 真係無 net 架 ..

我已經SEND OUT 第2封信了.

我寫中文呀~ 咁我都係再補多封英文先得?

你地咁多個成功例子, 用乜野理由呀???

TKS

唔該灑, 唔怪之只係講km 無講kv 有net 啦=.='

請教媽媽你多樣野得麻?

我聽聞KV 強項係 中文 同埋 數學, 咁如果無NET , 大家媽媽係咪多數會比佢係出面報讀英文呢?@@

KV 原本既 英文 質數係咪真係會差少少呢?@@

原帖由 zoesychan 於 11-4-1 20:25 發表
我舊年係waiting收pm既
註冊左之後我先send信request 轉am
差不多6月就有人打比我話ok轉到
同埋話唔會有confirmation letter

跟住再收信已經係show am class 架喇

kv 真係無 net 架 .. ...

原帖由 vanilbun 於 11-4-2 10:32 發表
唔該灑, 唔怪之只係講km 無講kv 有net 啦=.='

請教媽媽你多樣野得麻?

我聽聞KV 強項係 中文 同埋 數學, 咁如果無NET , 大家媽媽係咪多數會比佢係出面報讀英文呢?@@

KV 原本既 英文 質數係咪真係會差少少呢?@@

TH ...

KV冇NET但英文也不差,只是Oral English方面要補吓

yeah, just rec'd call from school, my son will switch to am class.
We'd sent two letters to school, first in chinese, second in english.
Still hv chances, don't give up.

Yeah!!我都啱啱收到電話轉去am class!!
好開心好開心!
我都係寫左兩封信,都係中文!
希望大家都會收到電話啦~~~~

原帖由 shingma 於 11-5-25 10:11 發表
yeah, just rec'd call from school, my son will switch to am class.
We'd sent two letters to school, first in chinese, second in english.
Still hv chances, don't give up.

Yeah!! I also received call this morning!!! can change from PM to AM!!!!!!!!

Yes, I also received call this morning. Changed from PM to AM...(only sent 1 letter)...

回覆 16# bcbaby 的文章

I received a call from KV this morning, my little girl can switch to AM session. I sent one request letter in Chinese.

Hi,
Happy to hear that you can switch to am class...
However, I want to switch too but I haven't sent any  request letter. Do you think I can still have chance if I send one now???

Stupid me ar...

bcbaby,

May I know how to write the request leter for switching pm to am class? Just phoned the school n  they told me they have released all the seats for switching to am class. I can only send the letter to see if there's still no more vacancy left now.
Sigh... regret not writing letter... stupid me ar... woo woo woo

我都收到通知轉am,共send左兩封英文信!