用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 2011-12 宣幼K1
樓主: 小燕子媽媽
go

2011-12 宣幼K1 [複製鏈接]

原帖由 paklong118 於 11-8-27 13:31 發表
我另外再找校車(幸好已找到了),因宣幼校車不經我家。想問下大家要幾點上校車?

我仔仔讀上午1A呀!住油塘,8點上車,多多指教!校車應該30分鐘到學校,比我預期再少,唔使阿仔坐咁耐,Ok呀!茶點帶蛋糕,餅,牛油Corn切粒,小型三文治,水果都可以,大家不用煩,應該慢慢會識應ga啦!

原帖由 babybabyjulie 於 11-8-30 15:47 發表
Paklong: 恭喜哂, 搵到私人校車。我8:15am上車(大圍), 不算太早。
320bebe: 我囡囡都係上午A, 多多指教
天天2010: 司機宜家聯絡左你未AR? 後日開學啦
小燕子: 我個囡都有玩電話GAME習慣, 都係要大人適當控制下。但電 ...
Hi!到時大家見,不過1,2號我們要分開上堂,你去學校旅行嗎?可能到時第—次見la!我囝囝叫麒智呀!你個女呢?住邊呀你?

原帖由 babybabyjulie 於 11-9-8 10:05 發表
我亦是上K1A, 我是小熊組,郭老師
mckimkim, yktso, 你地都是上K1A? 暫時得我果個係女, 唔知仲有無K1A , 女同學呢?

我想問下宣道既同學仔, 早幾日通告提過叫我地盡快DOWNLOAD 網上面D 相, 因為好快會更新。但我想問, ...

Hi babybabyjuile:
咁arm ga,我仔仔又係小熊組呀!
網上D嘢應該未有我地D相,同埋都沒有密碼比我地,因為張通告K1-K3都係個張,應該暫時不用理會,EVl 我同佢做了1個,講孔子的,不過就煩在揾圖片貼上去個頁,都吾知點做,同埋係咪做1個故事就得啦?有冇人知道呢?大家幫下忙啦!我想帶個木瓜仔返去,你女女冇喊呀?放學真係太長時間啦,成個半鐘先返到,我返學放學都係預1小時,所以我覺得還可以。

原帖由 天天2010 於 11-9-9 17:04 發表
請問各位 :

有關EVI網上親子通識樂的報告
係唔係按2011年9月份開始網上提供的主題來做報告, 如9月提供4個主題便需要做4個報告? 現在只出現孔子的一個主題

還是小朋友在網上自行選舉喜歡看的主題來做報告, 每星期做 ...

你講得Arm,9月開始計,每出一個就做一個,定時跟通告日期交回學校,我已做左孔子那個,大家不明期實本書有講的,可詳細看看!如有錯請斗正!

回復 14# 320BeBe 的帖子

月尾要交EVI啦有四個呀,大家加油呀!大家有無仲未收到老師電話呀?我仲未收到呀!

hi all:
請問20號係咪填左回條返學就係一定有得去呢? 因為之前N1個間一填完就有收據比返我咁我就知道有得去,呢間而家都未有,有無人知呢?
囝囝都話返學好鬼開心,咁我就放心,不過老師到而家都無打電話比我,好心急想知佢係學校點樣?有冇人都係未收到老師電話呢?
‹ 上一主題|下一主題