用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 啓思小學附屬幼稚園 2011-2012 K1 Creative Primary School's Kindergarten
go

2011-2012 K1 Creative Primary School's Kindergarten [複製鏈接]

請問有冇小朋友今年九月會在CPSKG升K1呀?
   0    0    0    0

請問你有無收道通知幾時交其餘O既學費?

書記好似話六月...你決定左比小朋友讀啟幼?  我想知除左學費,你知唔知其他雜費要多少呢?

似乎BK唔係好多有小朋友讀緊CPSKG既家長上來分享...   

原帖由 mya 於 11-2-25 15:24 發表
請問你有無收道通知幾時交其餘O既學費?

我都好想知....啟幼收左我個女下午班...

原帖由 bbliang 於 11-2-25 18:44 發表
書記好似話六月...你決定左比小朋友讀啟幼?  我想知除左學費,你知唔知其他雜費要多少呢?

似乎BK唔係好多有小朋友讀緊CPSKG既家長上來分享...   

...

我多數都會俾亞囡讀CPSKG,上午班。
你哋會唔會去四月個感統talk?我會去架。我覺得佢哋好有教學熱誠,亦好唔市儈,六月先收學費,以前已安排兩次免費talk俾準家長,好有心。我有另一間KLT嘅學校,三月就話收錢,打電話去問嘢,問多句都唔想答。

上次十二月冇去聽, 四月呢個應會去下.

你知唔知CPSKG有冇其他雜費? 要多少錢?

校車安排又唔知點呢?

原帖由 TKma2010 於 11-2-28 20:14 發表
我多數都會俾亞囡讀CPSKG,上午班。
你哋會唔會去四月個感統talk?我會去架。我覺得佢哋好有教學熱誠,亦好唔市儈,六月先收學費,以前已安排兩次免費talk俾準家長,好有心。我有另一間KLT嘅學校,三月就話收錢,打電話去問嘢,問多 ...

之前晌第二度睇過,啟幼茶點費只收~$120/月(好似係迷你飽點+飲料,但$5/日想點喎),比起好多收牟利KG收$300/月好合理架嘞。
另外,每個學期雜費書簿費約$1500,部份Materials係CPSKG自家編制,部份係外訂嘅,已包響上述$1500內,聽落唔貴吖。
另外,出外參觀好似唔會收費架。
校車收費就唔清楚嘞。2010學費好似$3380/月x11月,出年會唔會加就唔知。
以上資料希望可以幫到擔心CPSKG濫收雜費嘅家長,如果有錯就請現任家長糾正啦。
就咁睇嚟,佢係私立幼稚園之中算唔市儈架嘞,淨係睇佢學費雜費都未收,唔知你最終讀唔讀,就已經請專家開咗二次免費講座俾準家長就知啦。我同事個囡讀Victoria都間中搞講座俾家長,但要收$1xx/位。

Thanks TKma2010 的資料。

原帖由 TKma2010 於 11-3-9 07:48 發表
之前晌第二度睇過,啟幼茶點費只收~$120/月(好似係迷你飽點+飲料,但$5/日想點喎),比起好多收牟利KG收$300/月好合理架嘞。
另外,每個學期雜費書簿費約$1500,部份Materials係CPSKG自家編制,部份係外訂嘅,已包響上述$1500內,聽落唔貴 ...

我個女都係2011年入K1下午班,其實自己都幾鐘意呢間幼稚園,至起碼我Buy佢有一個愉快學習環境!我都聽過有人話佢較淺,其實好想知道佢d課程係點樣。

‹ 上一主題|下一主題