用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 基督教香港信義會宏信書院 LA 19-Feb-2011 Year 7 interview 完畢, 幾時有結果? ...
go

LA 19-Feb-2011 Year 7 interview 完畢, 幾時有結果? [複製鏈接]

等下啦, 我都慣左喇, 等 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

比 d 細佬仔去面試下又有咩所謂呢, 去下, 大人細佬都學到野 , 就算唔得都有唔得既野學到

唉 ................我都係命苦架喇, 等 .........................................................................................................................................................

人生最大既痛苦莫過於.......................................等

HAHA.....我今日收到信喇........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................係....水費單.....

咁, 係唔係即係仲未寄 ?? 大家都係 19 號見, 人地幾間大野, 晨咁早都有 result 喇, 真係等到人心都煩埋

其實就算唔打電話, sent 個 e-mail 都可以,也可省卻功夫, 同一時間可 sent 好多個架麻, 可以通知結果再叫人耐心等候文件, 咁就可以免了不必要的鼓譟, 之前我見個 d 直情 second-in 完已經話得唔得, 跟住話等封信要一個月, 咁樣等, 個人都無咁急麻, 係...要讀既始終都會讀, 反正係 9 月先開學, 但, 人總是心急的, 成與敗都想快 d 知結果, 再者, 也反映了學校在處理上的問題

感謝 iristse 190 義不容辭的詢問,

真的很希望能夠收到 e-mail 得知結果, 再等 18號封信, 相信不會到今天也未 sure個名單掛, 學校有學校行政上的難處, 我們作為家長的也有家庭行政啊, 不是收信, 註冊 兩個動作就完成, 唉, 我仲安排左 17, 18 號唔返工 tim......................................

回覆 3# LWLM0804 的文章

haha...你係唔係諗住收左連 exam 都唔洗溫:

唔怕, 你 23 先 exam, 23號之前你一定有 result, 我就慘 d 17號考喇, 計落你抵 d

回覆 2# mamahunghung 的文章

請問另外兩間是否介意提供, 讓我也考慮一下

天水圍 ? 其實都有好幾間直資中學架喎, 其他好唔好就唔係好認識, 好果間係唔係講緊李兆基呢 ?? 結果不是出左了咩 ? 其實唔可以開名既咩 ? 恕我唔識野

有個幾.....既問題都想了解下 : 你地選直資中學首要既條件係咩呢,

按自己小朋友性格
宗教
愉快
入大學率
課程
地區

我見你地好似覺得地區重要 d , 所以問下

其實你地知唔知中學只可以註冊一間, 唔似小學註好多間都得

回覆 2# LWLM0804 的文章

會唔會等佢而唔註其他學校, 就要睇佢地夠唔夠長情喇 ,, 就算註左第二間都可以改既, 但之前果間就無左 law

無無無無無

會唔會郵差叔叔去左買鹽唔記得左派

可唔可以電話問下個 result 呀 ?

有,有,有

唔怕唔怕, 我住沙頭角都收到, tuen mun 好近之麻, 星期一打去了解下 law
‹ 上一主題|下一主題