用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 真係好激氣點解間學校咁架!!
go

真係好激氣點解間學校咁架!! [複製鏈接]

話說下個月亞女學校親子旅行,我第一時間報名點知學校話FULL哂,我打去了解學校話比哂(家教會)D會員優先去,我話咁樣對我地唔係(家教會)會員好唔公平,老師話叫我等下次,而家個問題係連個小朋友都無得去,講真親子旅行又唔係去D咩地方,自己都可以去只係想佢同埋其他同學一樣去MA......所以真係好激氣,又因為我唔會起間學校度讀K1所以又唔敢想打去學校投訢,又驚佢地會對我個女唔好......所以唉都係起LEE度發洩下.......真係好唔開心呀!問過其他媽咪佢地話應該唔會係咁,如果唔係咩叫學校旅行姐,比咩會員去.....如果無$入(家教員)點去......大家都有交學費都可以咁唔公平
   0    0    0    0

回覆 1# Cutemom0808 的文章

係學校搞架唔係(家教會)搞咁先激氣

回覆 1# allung 的文章

可以開名咩????

回覆 2# silvia_ng 的文章

通告有講明(家教會)會員優先,不過絛理由唔入會就無得去LAW,咩叫學校旅行呀!!我唔入會係因為我唔係同個女一齊住,我又無時間去做義工所以先唔入會,如果知道係要入會先可以去旅行我就假D入會.......去唔去旅行我只係想個女開心同以同其他小朋友一齊玩,做媽咪都係想個女開心LAW.....再講如果有家長無一百幾拾入會就無得去?就唔公平啦大家都係交咁多學費,本來都唔想講自從覆左學校唔會留起度讀K1之後個女日日都唔肯返學,以前都唔係日日都好開心話要返學......真係唔想講學校名,不過又想比其他媽咪知(馬鞍山區-合X堂單家傳紀念幼稚園)

好多謝大家的意見.......本來好想好想再SEND EMAIL投訢間學校不過諗諗下算啦.....想去下學期咪入(家教會)LAW,K1又唔會再讀算無謂再搞,不過講出黎同其他家長吐下苦水姐........間學校真係唔掂,同埋我真係覺得唔公平~~

回復 1# karaqueenie 的帖子

好多謝你呀,我就係咁的意思啦,做媽咪都係想自己個小朋友開心姐~~~

回復 2# V.G 的帖子

係law同意你的講發呀........而家好似無咁激氣~~~
‹ 上一主題|下一主題