用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼稚園 聖保祿幼稚園 - 面試過程
樓主: waiwai_kwan
go

聖保祿幼稚園 - 面試過程 [複製鏈接]

去年阿女做07細B去in:

around 10 個 8 個 小朋友一齊入一個classroom,玩玩具,家長唔比入,15mins左右一齊出返晒嚟,in 完!唔會問家長野,全靠小朋友表現/家底(??),所以我覺得好似我阿女呢D怕羞慢熱嘅一定唔得!

End up 阿女C都唔肯入,老師係咁易比我陪住入,叫佢玩玩具嚟睇下,像徵式問下佢D超間單問題呀,兼且阿女係超細女,result梗係衰咗啦!

奉勸各位,如果諗住媽咪陪"等" in, Daddy 唔使去喇,人山人海到呢,daddy 全部要係學校入口到等,只盡一個家長係classroom 出面等,工人姐姐就去晒學校門口出面等!

回復 3# elmolly 的帖子

係囉係囉,用3分鐘就係千幾二千人裏面揀到百幾個"精英"架喇!

回復 1# Snoopywy 的帖子

話時話,聽聞如果媽咪係St.Paul Hospital 做nurse 係必必必必必收架!

回復 1# Tazman 的帖子

係呀…阿女大咗一年,今年又比$30入場費,無祈望無失望,比阿女入去當見識下,周末活動之一,跟住去下中央圖書館,行下維園同CWB,食埋清湯腩…

回覆 2# Snoopywy 的文章

HAHAHA…唔好話"豪"…我地"捐"$30過佢,支持下呢場show…

回覆 1# Tazman 的文章

WAKAKA…係呀係呀,全靠我地幫手做個"勢"出嚟咋!

回復 1# Snoopywy 的帖子

話時話,C6拎返嚟張回條佢 係第2500個,我真係O晒嘴!

回復 1# Cutemom0808 的帖子

就係唔明佢地用咩準則去挑選"精英"囉,真係靠3分鐘?咁唧係有"內定準則"啦!

我真係諗住當週末活動嘅心態去逛下架咋!

半分鐘都無又個份D,話晒"捐"咗$30,玩3分鐘玩具都得褂!

半分鐘都無又個份D,話晒"捐"咗$30,玩3分鐘玩具都得褂!

回覆 1# stinkyrabbit111 的文章

哎呀!咁我舊年都一樣中獎喎!係reject letter 嚟架!

不過我都要幫佢講返D好話,我身邊識3個小朋友讀緊SPK嘅K1,阿A女阿爸係醫生,阿媽係主婦,阿B女嘅父母都係做一般文職住居屋,阿C仔都係一般小康家底,咁睇落好似各階層都有機嘅!佢地唯一共通點係年頭大B唧!
‹ 上一主題|下一主題