用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 大埔羅定邦中學
樓主: TOMATO1010
go

大埔羅定邦中學 [複製鏈接]

咁你囡囡參加咗少年警訊/公益少年團定其他呢??
上羅中校網click邊度可以睇課外活動呢part呢??thz~因為我搵唔到.....
你囡囡有冇扭你買i-phone / i-pad俾佢呀??
原帖由 Tiger_bb媽媽 於 11-1-18 12:50 發表
總之有學樂器就得,吾理你係出面學定係學校學都得,如果係學校學係要比學費,但都算低學.
佢比你揀個三項吾係童軍,係少年警訊,公益少年團....仲有一個吾記得左....嘻嘻.
另外星期三,同星期五有活動,一定要參加,你可以上 ...

我囡囡參加左少年警訊.

活動......你入左羅中網之後>學校資料>基本資料>其他資料>聯課活動,入左去你可以睇到星期三及星期五既活動.

我囡囡無話要買呢D野....因我一直都有同佢講係屋企都已經成日上網同打機,出街我吾想再只係望住部電話,我想佢地望多D身邊既事物,留意多D身邊既野,人生吾好只係得電子世界,佢都好明白,依家我話買比佢,佢都話吾要.

咁少年警訊洗唔洗買制服架??
我睇過羅中校網,有什麼見習護士呢個項目呢??係咪高年班才可參加呢??
Thz~
原帖由 Tiger_bb媽媽 於 11-1-19 10:21 發表
我囡囡參加左少年警訊.

活動......你入左羅中網之後>學校資料>基本資料>其他資料>聯課活動,入左去你可以睇到星期三及星期五既活動.

我囡囡無話要買呢D野....因我一直都有同佢講係屋企都已經成日上網同打機,出街我 ...

少年警訊吾使著制服架,而且吾係成日有活動.

你講個個見習護士我就吾知,好似係高FORM先有.

明白晒~
你知唔知羅中第1次收生會有幾多人呢??
thz~
原帖由 Tiger_bb媽媽 於 11-1-19 15:27 發表
少年警訊吾使著制服架,而且吾係成日有活動.

你講個個見習護士我就吾知,好似係高FORM先有.

TIGER_bb
請問羅中係咪一定係著黑色羽絨呀??咁長身d(衫身)可以嗎???thz~因為我諗住買1件
原帖由 TOMATO1010 於 11-1-19 19:32 發表
明白晒~你知唔知羅中第1次收生會有幾多人呢??
thz~

Band Two 成績可考LTP嗎? 有無讀緊既家長, 仔女覺得開心嗎?

黑色外套係無限長度既,但就一定要純黑色.

原帖由 Sandra0711 於 11-1-21 08:52 發表
Band Two 成績可考LTP嗎? 有無讀緊既家長, 仔女覺得開心嗎?

Sandra0711:
我囡囡係羅中讀得非常開心,我覺得當初決定讀羅中係正確既潠擇.

Sandra0711
請問你報咗自行未呢??你之前有冇去聽羅中簡介會呢??你的小朋友成績及操行如何?因為ltpss面試佔40%架!!
原帖由 Sandra0711 於 11-1-21 08:52 發表

唔該晒~我今日去沙田買羽絨啊
係呢!!皮鞋可唔可以著Dr.martXXs嗰啲架(當然係最普通最簡單嗰啲番學鞋款),因為我囡囡著鞋行路偏內側,普通鞋基本上挨唔得耐,6個月就要換1對~
另外又想問吓一星期內著校裙多d定係PE衫多d呢??thz~
原帖由 Tiger_bb媽媽 於 11-1-21 10:17 發表
黑色外套係無限長度既,但就一定要純黑色.

回復 69# Tiger_bb媽媽 的帖子

多謝你既意見,學費方面要HKD10,000一年,仲有無其它雜費,自己都要計一計先

回復 70# TOMATO1010 的帖子

我個仔係北區嘉福榮真Band Two
頭,中B/英A/數A/常B, 操行A-,有風紀同班長紀錄可以嗎?

Sandra:

你小朋友成積OK呀,你可以試下報羅中,我囡囡都係Band 2頭學生,依家係羅中讀S.1,讀得好開心呀!
羅中除左學費外,每年一次雜費,都係幾佰蚊,無咩其他費用特別要付,除非學樂器或活動就要另外比學費.

原帖由 TOMATO1010 於 11-1-21 12:06 發表
唔該晒~我今日去沙田買羽絨啊
係呢!!皮鞋可唔可以著Dr.martXXs嗰啲架(當然係最普通最簡單嗰啲番學鞋款),因為我囡囡著鞋行路偏內側,普通鞋基本上挨唔得耐,6個月就要換1對~
另外又想問吓一星期內著校裙多d定係PE衫 ...

Tomato1010:
你都緊張囡囡入中學喎,你應該好後生....我估..哈哈...

鞋款黑色就得,校裙就每天都要著,因PE衫要係學校換.

回復 73# Sandra0711 的帖子

你成績甘好, 點解唔報田家炳, 上水都好多band one 英中架??

成績好好噃~可以嘗試ltpss,因為都要19/3interview,但你記得11/3前交form啊
原帖由 Sandra0711 於 11-1-21 14:11 發表
我個仔係北區嘉福榮真Band Two
頭,中B/英A/數A/常B, 操行A-,有風紀同班長紀錄可以嗎?

heheeee 係因為我第1次揀secondary school.......所以比較緊張 同埋我想做好準備,所以做定多d資料搜集......再1次謝謝你

問多條問題先---->你囡囡S1仲有冇整STICKERS(姓名貼紙),用o黎貼書o既,thz~

原帖由 Tiger_bb媽媽 於 11-1-21 14:19 發表

Tomato1010:
你都緊張囡囡入中學喎,你應該好後生....我估..哈哈...

鞋款黑色就得,校裙就每天都要著,因PE衫要係學校換.

回復 76# ccn008 的帖子

佢係Band Two頭成績, 田要Band One成績,而且北區全面縮班, 1000個Band One生爭650個Band One位, 一定無機會 !

咁又唔好咁灰心,可以嘗試下先,更何況羅中11/3前先遞表,咁其實你最想你小朋友入邊間呢??
另外羅中雖然係$10000-(1年)學費,但家長可以申請"學費減免計劃",雜費應該幾佰蚊(聽聞好似$600至$800-)
我自己同囡囡好鍾意ltpss辦學理念,可以o係一間學校設備完善,愉快環境下學習,可以得到優質教育
原帖由 Sandra0711 於 11-1-22 00:02 發表
佢係Band Two頭成績, 田要Band One成績,而且北區全面縮班, 1000個Band One生爭650個Band One位, 一定無機會 !
‹ 上一主題|下一主題