用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 公開試/比賽作叩門之用﹖
樓主: olima
go

公開試/比賽作叩門之用﹖ [複製鏈接]

spcc 好睇cert 架, 我睇過1個video 訪問spcc 學長, 佢親口講portfoilo 內容相片唔重要, 一兩張就得; cert 要有公認性, 1 級果d 可以唔需要放入內, 亦唔需要講學緊咩如果無公認性cert.   我對呢返話好失望, 比我感覺只係當小朋友係另一種"搖錢樹", 不過我仍然會去報名interview, even 佢唔係我首選&次選

原帖由 k.kung 於 10-12-1 17:30 發表
SPCC把標準set到咁高, 難道有很多小朋友K2時已考到二級琴, 還是它是一間專收有音樂天份小朋友的音樂學校?

很有興趣知道, 有多少無三級樂器小朋友可以考進這間學校。

...

佢唔係一間專收有音樂天份小朋友的音樂學校, 而係專收父母有$$ 去back up 比小朋友學音樂從而可以幫學校爭取獎狀的學校.

原帖由 k.kung 於 10-12-1 17:30 發表
SPCC把標準set到咁高, 難道有很多小朋友K2時已考到二級琴, 還是它是一間專收有音樂天份小朋友的音樂學校?

很有興趣知道, 有多少無三級樂器小朋友可以考進這間學校。

...

佢唔係一間專收有音樂天份小朋友的音樂學校, 而係專收父母有$$ 去back up 比小朋友學音樂從而可以幫學校爭取獎狀的學校.
‹ 上一主題|下一主題