用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 聖母玫瑰放第二志願,機會等如零???
go

聖母玫瑰放第二志願,機會等如零??? [複製鏈接]

聖母玫瑰放第二志願,機會等如零???

thx
   0    0    0    0
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

醒目開學勳章

舊年好似有成功例子!!! 希望有多d人回應!

我有朋友在聖母玫瑰任教, 佢話佢的學生大部份都係第一自願,如果係心儀,咁放1ST CHOICE!
:-D :-?

我女同學舊年²放第三志愿都入到

那位派到入的同學會否係自行時已揀,而聖母玫瑰已收了 ? 有些人自行揀第一的,統一都未必揀番做第一志願,因為自行揀得來要保守穩陣,而統一時會進取些, 若自行已收,根本統一把它放做第幾志願都沒關係

原帖由 chupa 於 10-11-27 23:41 發表
我女同學舊年²放第三志愿都入到

嗯,,,我都同意樓上咁講,可能喺自行已收左,所以乙部填第三志願都無影響!始終band 1英中,我係首選上智,不過亦要考慮埋二三志願,呢兩個位置好重要,,,,都要問一問有冇成功例子,,,,始終進取同亂嚟係兩回事,ahahahaa~~~

thx
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

不是,她自行根本無選OLR.

原帖由 chupa 於 10-12-3 01:40 發表
不是,她自行根本無選ORL.

咁佢好好運,,,第三志願放BAND 1英中都可以入到!!真係算少數例子啊~
咁請問你知校風點嗎???因我聽新講呢間學校校風都係意見不一!好極端

THX

我見我女的同學上我屋企時很乖。但有時屋企樓下見到tom boy高年班就有些嚇人。不過DGS都見遇tom boy一樣咁嚇人。

間間女校都有, 不出為奇。
原帖由 chupa 於 10-12-4 23:34 發表
我見我女的同學上我屋企時很乖。但有時屋企樓下見到tom boy高年班就有些嚇人。不過DGS都見遇tom boy一樣咁嚇人。

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 88muimui 於 10-12-5 11:14 發表
間間女校都有, 不出為奇。

tb, 其實男女校都有
係得男校無

男女校少D, 男校有sissy
原帖由 ZZdaphne 於 10-12-5 13:55 發表

tb, 其實男女校都有
係得男校無

TB我又唔太緊張,呢d性取向問題間間都有,又可以咁講,間學校校風係好,連d TB都好底調D囉,只少個髮型可以睇到佢係TB,但唔會誇張!!

我係聽到有個家長(佢個女讀),話聖母玫瑰低年級已拍拖,離家出走,,,,and d學生唔太斯文,會講粗口,,,
所以想知多d校風問題啊
thx

下,拍拖,我想每間也有,粗口我就吾多覺,我去學校見D女仔都很乖。

聖母玫瑰放第二志願,機會等如零???

Band 1 生,如喜英中,應填上所有英中,再填中中。

原帖由 chupa 於 10-12-7 19:42 發表
下,拍拖,我想每間也有,粗口我就吾多覺,我去學校見D女仔都很乖。

我都知間間都有,想知o既係實際情況,例如有小朋友讀緊喺入面係點呢??
你小朋友讀緊??thx

回復 1# cameo 的帖子

YES,今年F.1,叩門入,她讀得很relax, day day 睇 TV.

醒目開學勳章

原帖由 chupa 於 10-12-12 10:43 發表
YES,今年F.1,叩門入,她讀得很relax, day day 睇 TV.

小朋友有無同妳share校內生活呀? 佢有無咩講呀? 叩門係咪要筆試定點呀? 係咪放係第一(派位)先有叩門机會?

原帖由 chupa 於 10-12-12 10:43 發表

請問可以分享吓校園生活嗎??
因為其實我都去聽左上智個talk,呢間學校d學生比主動,係自發讀書型,所以學生成績好非學校去谷返嚟,我都相信呢點好視乎小朋友個自發性~
而聖母玫瑰就會谷d???咁對d懶散d小朋友可能重好d啊,,,不過小女係外向型,我之前聽人咁傳聞,只怕佢掛住同d"活躍學生"玩到書都唔願讀咋~~
thx

請問你可以分享吓點填表嗎???

deleted............

‹ 上一主題|下一主題