用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望學校 (幼稚園) 德望interview
樓主: yywing
go

德望interview [複製鏈接]

醒目開學勳章

我地in 3:00pm~ 剛好2:55pm到, 唔駛係出面食風, 但過左圍場都係等, 太陽好晒, 先晒左10分鐘左, 入到G/F座左差不多等15分鐘, 亞女都OK無不耐煩, 我同佢唱歌仔解悶, 仲叫我"唔好唱要見老師, 一陣先唱"~@@

但上到UG/F就開始忍唔住, 對住堆玩具又等10分鐘, 點忍呀!!  好在都undercontrol, 掂兩下都肯放手~

入到課室, 6個小朋友都好叻, 有問有答, 自己玩玩具, 但我個組企係度(年紀大DD)個miss不停咁寫, 好似mark分咁

我得一個家長帶, 我覺得有D唔公平, 佢簡介會講得好清楚話一個都得, 無問題都係同老師傾下計, 無expect佢用呢種模式interview, 同家長係零交流

我座低係呀女後面, 老師話遲D先填都得, 轉個頭又塞份問卷過黎, 坦白講我唔可以好專心做問卷囉~

雖然爸爸黎唔到, 預左某程度輸蝕D, 但真係無想過係呢種情況下影響我答問卷~

4:00pm 走人!!

醒目開學勳章

我個組都有家長同菲菲定印印黎, 但去到課室叫菲菲係出面等..

醒目開學勳章

原帖由 mimimomo6 於 10-11-29 12:06 發表
唉,

一向學校收生標準都唔係大家預期架 ~ 唔好講 GH,

好多都係有好表現冇收, 唔出聲收正收生添,

如果咁講, 唔比家長陪入去好似培正咁係咪好D呢 !

至小個個家長都唔知小朋友表現又冇得唔滿意學校收生

標準 !  ...

無錯~ 所以我無諗過亞女一定輸架~ 未到開學個日都唔好輕易放棄:loveliness:
‹ 上一主題|下一主題