用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請大家幫忙, 吾知點揀好....
go

請大家幫忙, 吾知點揀好.... [複製鏈接]

可否給點意見

1) 迦南(九龍塘)

2) 威廉(睿智)幼兒園

3)Think(Kln Tong)

4)York (Kln Tong)

希望將來入讀傳統小學....男仔

請大家幫忙, 吾知點揀好.....

感謝.....

0    0    0    0

如果你希望將來入讀傳統小學, (3) & (4) 應該唔係你杯茶, 因為佢地係行 ib/canadian base 的課程, 就算唔行ib/canadian base條路, 都係for 小朋友考私立/直資的學校, 而呢類型的學校都唔多係傳統的

威廉(睿智)我無咩研究, 唔知

而cannan (klntong) 課程唔係淺, 比其他kg教深少少, 本身佢地無分local or intl 班, 清一色主力教local課程, 所以比較match你所需

原帖由 karaqueenie 於 10-11-19 14:23 發表
如果你希望將來入讀傳統小學, (3) & (4) 應該唔係你杯茶, 因為佢地係行 ib 或 canadian base 的課程

威廉(睿智)我係咩研究, 唔知

而cannan (klntong) 課程唔係淺, 比其他kg教深少少, 本身佢地無分local or intl 班 ...

YORK 行ib 或 canadian base 的課程?? 真係第一次聽
佢都好似係幫小朋友入傳統小學喎

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 karaqueenie 於 10-11-19 14:23 發表
都係for 小朋友考私立/直資的學校, 而呢類型的學校都唔多係傳統的

DSS/私小裡面, 包括最熱門嗰d傳統名校!

仲有~ 國際班並非 國際課程(IB)

恐龍家
‹ 上一主題|下一主題