用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 聖士提反小學 2nd interview
go

聖士提反小學 2nd interview [複製鏈接]

早排收到其它學校的reject/waitimg信,心情不大好。剛收到2nd 面試信,吾知機會有幾大呢?。這是最後機會,St. Stephen 一直是首選,希望各家長可否分享面試心得?

1.  校長會跟小朋友做面試嗎?看故事書定問生活上的問題?

2.  定係大部份同家長傾?

3.  以甚麼語言面試?

4.  聽說st. stephen 較喜歡好動的孩子,對嗎?我仔仔係坐定定,問一句答一句,內裏其實頗活躍。面對interview實在難突圍而出。

5.  只揀有錢人?

Thanks

心急的媽媽
   0    0    0    0

Did you receive SSCPS's phone call prior recieved their letter for 2nd interview.
原帖由 mms 於 10-11-15 15:32 發表
早排收到其它學校的reject/waitimg信,心情不大好。剛收到2nd 面試信,吾知機會有幾大呢?。這是最後機會,St. Stephen 一直是首選,希望各家長可否分享面試心得?

1.  校長會跟小朋友做面試嗎?看故事書定問生活上的問題?

2.  定 ...
Message Board Code

No phone call, only by mail

是否 Stanley Bay 果間, 係就破例答妳一下:

1,2)不會, 似家校集思會多D

3)港東話

4)尼次都唔問細路, 佢求其坐定定, 或自己睇o下書即可

5)好有錢都唔到佢揀啦。不過睇o黎少少都要有, 因爲佢話諗緊轉..................
‹ 上一主題|下一主題