用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 As appreciation, can give out Oxford Story Tree for ...
go

As appreciation, can give out Oxford Story Tree for Pui Ching Appl Form [複製鏈接]

We like Pui Ching very much and so are very eager to apply. If someone got spare appl form and can give us, as a matter of appreciation, we would give out a set of Oxford Story Tree. Thanks.
   0    0    0    0

原帖由 sweatheart 於 10-11-9 13:11 發表
We like Pui Ching very much and so are very eager to apply. If someone got spare appl form and can give us, as a matter of appreciation, we would give out a set of Oxford Story Tree. Thanks.

所有levels?
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

雖然講明係"as a matter of appreciation",會唔會都唔係幾好呢?
第時會唔會有人直著提供spare form去賺錢/取利益?

其實真係唔係咁好,培正有咁長時間去攞form都攞唔到?奇怪!

倒轉來諗,有無長家真係會為左a set of Oxford Story Tree而放棄培正張FORM 呢?

原帖由 anteater 於 10-11-9 14:31 發表
倒轉來諗,有無長家真係會為左a set of Oxford Story Tree而放棄培正張FORM 呢?

如果我有form我想換,成套新既要過萬了
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

無話可說............

原帖由 NICOLE123 於 10-11-9 14:44 發表
無話可說............

要OST既人一定好重視英文,未必一定報培正中文學校,我覺得樓主有大智慧

原帖由 brrbaby2007 於 10-11-9 14:49 發表

要OST既人一定好重視英文,未必一定報培正中文學校,我覺得樓主有大智慧

我又無想到咁深入..因為我仔都有睇OST

咁又未必喎,我地都好鍾意培正,也有考到培正,但都好鍾意ORT,如最終有讀培正,就正想亞女睇多英文書…
原帖由 brrbaby2007 於 10-11-9 14:49 發表

原帖由 sheffield 於 10-11-9 15:12 發表
咁又未必喎,我地都好鍾意培正,也有考到培正,但都好鍾意ORT,如最終有讀培正,就正想亞女睇多英文書…  

有個問題想請教:你地英小英中or中小中中都可理解,如果中小英中你地會覺得點呢?

原帖由 brrbaby2007 於 10-11-9 15:22 發表

有個問題想請教:你地英小英中or中小中中都可理解,如果中小英中你地會覺得點呢?

其實小學都有分中英既咩??
不過咁講好多叻既培正小朋友到左升中都會去左其他英文中學唔一定留係培正
所以唔想太多了.到時個學制又唔知會轉成點.

原帖由 NICOLE123 於 10-11-9 15:26 發表

其實小學都有分中英既咩??
不過咁講好多叻既培正小朋友到左升中都會去左其他英文中學唔一定留係培正
所以唔想太多了.到時個學制又唔知會轉成點. ...

當然有分,kinder+Primiary有成9年係中文,期間可能我地keep住去補英文,但到中學特然轉英文,history、science、maths轉晒台,我自已果時都唔知老師教乜

原帖由 brrbaby2007 於 10-11-9 15:46 發表

當然有分,kinder+Primiary有成9年係中文,期間可能我地keep住去補英文,但到中學特然轉英文,history、science、maths轉晒台,我自已果時都唔知老師教乜

我以前都無補英文(屋企窮) 不過升到中學都好似無咩問題喎

原帖由 NICOLE123 於 10-11-9 15:49 發表

o甘你又o岩,又真係要睇吓個人天資問題 上maths同science都ok,上西史好似由原始人講起d英文唔係日常生活字我又唔查字典fail晒

原帖由 NICOLE123 於 10-11-9 15:49 發表

o甘你又o岩,又真係要睇吓個人天資問題 上maths同science都ok,上西史好似由原始人講起d英文唔係日常生活字我又唔查字典fail晒

原帖由 brrbaby2007 於 10-11-9 14:35 發表

如果我有form我想換,成套新既要過萬了

oxford story tree 成套唔使過萬, 約二千零蚊啦...
oxford reading tree 成套先要過萬....

不過呢套書真係好好,我囡囡好鐘意睇!

冇问题喎,中小都可以英文好,直上去英中都冇問題…
原帖由 brrbaby2007 於 10-11-9 15:22 發表

Actually, I have interested in this set of book, are you have an extra one?? if yes, please PM me.

咁你讀書一定係唔錯個D,

我小學讀中小, 中學讀英中 (香港band 1女校), 讀得好辛苦, 盡哂力都追唔到英小畢業的同學......語文的根基好重要.
‹ 上一主題|下一主題